Norra suusaäss rääkis skandaalsest võidust: mind kutsuti astmaatikuks ja pedofiiliks

Christopher Krutto
Copy
Emil Iversen.
Emil Iversen. Foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Hanninen/Newspix24/SIPA

Norra suusaäss Emil Iversen tunnistas, et jäi pärast Oberstdorfi põhja suusaalade MMi ühismeedias karmi rünnaku ohvriks.

Iversen võitis MMi tõenäoliselt ühe skandaalseima kuldmedali, kui 50 kilomeetri klassikasõidus põrkasid liidrid Aleksandr Bolšunov ja Johannes Hösflot Kläbo kokku. Bolšunovil murdus suusakepp ja Kläbo sai seetõttu disklahvi. Lõpusirgele kolmandana tulnud Iversen noppis võidu.

Pärast seda vallutasid tema ühismeediakontod Venemaa suusafännid, kes teda igasuguste roppustega kostitasid. Nende sõnul oleks Iversen pidanud oma kuldmedali andma Bolšunovile.

«Mind kutsuti nii astmaatikuks kui ka pedofiiliks,» tunnistas Iversen Dagbladetile. «Enamik postitusi olid seotud astma ja petmisega. Seda juhtus pärast MMi päris palju,» lisas ta.

«Paljud venelased näiteks arvasid, et kuningas Harald maksis selle medali kinni ja annetas mulle. Venemaal on palju erinevaid fänne, aga nad on väga patriootlikud,» sõnas suusaäss.

Iversen ei võta kriitikat tõsiselt ja ei tundnud ennast ohustatult. «Kui Erna Solbergi (Norra peaminister – toim) ja kuningas Haraldit hakati mainima, siis oli seda keeruline tõsiselt võtta. Tegelikult sain sellest isegi energiat. Tegu on spordiga ja sul peab olema emotsioon,» rääkis norrakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles