Jose Mourinho on tänu vallandamistele teeninud kümneid miljoneid eurosid

Christopher Krutto
Copy
Kuigi Tottenhamist vallandamine võis Jose Mourinhol võtta näo krimpsu, siis pilk pangakontole peaks tema suunurkasid kerkima.
Kuigi Tottenhamist vallandamine võis Jose Mourinhol võtta näo krimpsu, siis pilk pangakontole peaks tema suunurkasid kerkima. Foto: John Walton/PA/Scanpix

Jalgpallitreener Jose Mourinho lasti hiljuti lahti Tottenhamist ja sellega õnnestus tal teenida suur hulk raha.

 

Mainekas spordiväljaanne The Athletic kirjutab, et viimase vallandamise eest kasseeris portugallasest peatreener valuraha lausa 18 miljont eurot. Kusjuures karjääri jooksul on tal olnud veel mitu sellist palgapäeva ja kokku on ta vallandamistega kokku ajanud lausa 62 miljonit eurot.

Esimene suurem tasu õnnestus tal noppida vallandamise eest 2007. aasta septembris, kui ta vabastati esimest korda Londoni Chelsea peatreeneri toolilt. Sellega õnnestus tal teenida umbes 20 miljonit eurot.

Järgmine suurem palgapäev oleks tal võinud tulla 2013, kuid Madridi Realiga lõpetas ta lepingu poolte kokkuleppel. Kui ta oleks lahti lastud, pidanuks Hispaania tippklubi tasuma talle samuti umbes 20 miljonit eurot.

Pärast Madridi naases ta Londoni Chelsea etteotsa, kuid 2015. aastal lasti ta sealt taas lahti. Toona maksti talle valuraha üle viie miljoni euro ja lisaks üle 13 ja poole miljoni euro suurust aastapalka, kuni ta 2016. aastal Manchester Unitediga käed lõi.

Sealt sai portugallane hundipassi 2018. aasta detsembris ja selle eesti kasseeris ta järgmised 17 miljonit eurot. Viimane palgapäev oli tal juba mainitud vallandamistasu Tottenhamist lahkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles