Horvaatia rallilt oodatakse 40 miljoni euro suurust rahasüsti

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak - Martin Järveoja Horvaatia MM-rallil.
Ott Tänak - Martin Järveoja Horvaatia MM-rallil. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Horvaatia on väga rahul, et nende riik sai viimaks võimaluse kuuluda autoralli MM-sarja. Praegu arvatakse, et spordivõistlus tõi nende riiki sisse ligemale 40 miljonit eurot.

«See on maailma üks suuremaid spordialasid, mis meie kodumaad külastanud. Koos F1-ga on see vaadatuim mootorispordisari maailmas. Isegi Horvaatia olümpiakomitee president sõnas, et see on suurim spordivõistlus, mis kunagi Horvaatias toimunud,» alustas Horvaatia Autospordiliidu president Davorin Štetner sõnavõttu.

Väga suured sõnad, sest meenutuseks Horvaatia on olnud korvpalli EMi üks korraldajatest, seal toimuvad kergejõustiku võistlused, kus näiteks osalenud ka Usain Bolt. Suurim tuluartikkel oli kindlasti telepilt, mida vahendati 150 riiki üle kogu maailma. Lisaks külastas Zagrebi enam kui 3000 inimest.

«Praeguse prognoosi järgi lõikas Horvaatia sellest kasu ligemale 40 miljonit eurot. Miljonid inimesed jälgisid meie telepilti ning samuti lõikasid kasu sellest hotellid, mis üle pika aja taas täitusid. See oli väga vajalik üritus just majanduslikust aspektist,» jätkas Štetner.

Horvaatia ralli pakkus väga palju meeleolukaid kiiruskatseid. Lisaks läheb see ju ajalukku kui üks pingelisemaid rallisid üldse. Horvaatia esimese MM-ralli võitis lõpuks Sebastien Ogier, kes edestas ainult 0,6 sekundiga Toyota meeskonnakaaslast Elfyn Evansit.

Tunamullune maailmameister Ott Tänak lõpetas võistluse neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles