Joshua ja Fury peavad ajaloo kalleima raskekaaluduelli?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anthony Joshua.
Anthony Joshua. Foto: Nick Potts/PA/Scanpix

Sel suvel selgub suure tõenäosusega uus raskekaalu poksi absoluutne meister, kui Saudi Araabias võtavad mõõtu Anthony Joshua ja Tyson Fury, kes jagavad kõiki tähtsamaid meistrivöid. Mõistagi toob see matš mõlemale poksijale sisse ka meeletu rahasumma.

Fury ja Joshua sõlmisid lepingu, kus kinnitati, et 2021. aastal minnakse lausa kahel korral vastamisi. Esimene toimub juunis või juulis Saudi Araabias. Meediakanali ESPNi teatel ületab matšide auhinnafond 125 miljonit eurot ning nõnda võib sellest vabalt saada ka ajaloo kalleim raskekaalu vastasseis.

Praegu hoiab seda au enda käes Mike Tysoni ja Evander Holyfieldi korduskohtumine. 1997. aastal toimunud matši auhinnafond oli lausa 167,2 miljonit eurot. Veel on üle 150 miljoni olnud auhinnafond Lennox Lewise ja Mike Tysoni lahingul 2002. aastal.

Kõige kallima poksimatši pidasid 2015. aastal Floyd Mayweather ja Manny Pacquiao. Selle lahingu auhinnafondiks olid müstilised 778 miljonit eurot. Selleni ei küündi ilmselt Joshua ja Fury mitte kunagi, kuna nelja kõige kallima poksimatši üheks osaliseks ongi olnud just Mayweather, kellel raha nüüd ka mõistagi jalaga segada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles