F1-sarjas toimus revolutsiooniline muudatus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton (vasakul) Mercedesel ja Max Verstappen Red Bullil.
Lewis Hamilton (vasakul) Mercedesel ja Max Verstappen Red Bullil. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters/Scanpix

Tänavune hooaeg kuninglikus vormelisarjas läheb kindlasti ajalukku. Esmakordselt kaotatakse kolmelt etapilt ära traditsiooniline võistlusprogramm ning lisatakse uuenduslik kvalifikatsioon.

Kui tavapäraselt ollakse harjutud, et F1 nädalavahetus koosneb kolmest vabatreeningust, kvalifikatsioonist ning võidusõidust, siis vähemalt kolmel etapil tänavusel hooajal tuuakse publikuni hoopis omapärasem lahendus.

Nädalavahetus algab ikka reedese vabatreeninguga, kuid sellele järgneb kvalifikatsioon laupäevaseks sprindivõistluseks. Laupäeval sõidetakse teine vabatreening ning 100 km pikkune sprindivõistlus, millega pannakse paika pühapäevase võidusõidu stardijärjestus. Pühapäeval toimub tavapärane võistlus nii nagu seda ka praegu.

Oluline muudatus on meeskondadel see, et vabatreeningutel tohib ainult kasutada pehmet rehvisegu ning ka vormeli kallal muudatuste tegemine on lubatud kogu nädalavahetuse käigus. Samuti jagatakse nendel uue lahendusega kolmel GP-l lisaks võidusõidule punkte ka sprindivõistlusel. Selle võitja teenib kolm, teine koht kaks ja poodiumi madalaima astmega kaasneb üks punkt. Need lähevad arvesse nii meeskondlikus kui ka sõitjate arvestuses.

Hetkel pole veel teada, millistel GP-del säärast lahendust kasutatakse, kuid omajagu vürtsi ja värsket verd lisab see kindlasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles