Vene laskesuusatajale mõisteti kaheksa aasta pikkuse viitega dopingukaristus

Postimees Sport
Copy
Timofei Lapšin.
Timofei Lapšin. Foto: Peter Hartenfelser Via Www.imago-images.de/imago Images/hartenfelser/Scanpix

Lõuna-Koread esindavale venelasest laskesuusatajale Timofei Lapšinile määrati kaheksa aastat tagasi toimunud dopingureeglite eiramise eest aastane võistluskeeld.

Tegelikult jäi 34-aastasele Lapšinile lõppenud hooaeg vahele, sest mehele oli juba septembris määratud ajutine võistluskeeld. Nüüdne keeld hakkaski kehtima 23. septembrist ning eelduslikult võiks venelane järgmisel hooajal naasta võistlustulle.

Youtube’is selgitas Lapšin, et 2013. aastal toimunud intsident tõesti toimus, kuid tegemist oli meditsiinilise hädaolukorraga. «Lendamisel hakkas mul halb. Nina, kurk ja kõrvad olid valusad ja mul oli raske hingata. Kartsin väga. Küsisin oma arstilt ninatilku, kuid kuna minu rohud olid maha ununenud, kasutasin käepäraseid vahendeid,» rääkis Lapšin.

Mõned nädalad hiljem osales Lapšin võistlustel, andis dopinguproovi ning teavitas ametnikke ninatilkade kasutamisest. «Seitse aastat pärast vahejuhtumit sain teate, et sain aastase võistluskeelu. Tunnistan oma viga, aga kasutasin neid tilkasid hädaolukorras, ma ei tahtnud oma tulemusi parandada ega teinud sohki,» ütles Lapšin.

Lapšin on kahekordne Euroopa meistrivõistluste medalist ja kahekordne maailmameister suvebiatlonis. MK-sarja parim tulemus pärineb 2012. aastast, kui lõpetas Kontiolahtis toimunud sprindi teisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles