BLOGI Reali ja Chelsea paaris jäi pärast avamängu kõik lahtiseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karim Benzema.
Karim Benzema. Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Jalgpalli Meistrite liigas on jõutud poolfinaalideni. Esimeses nendest läksid Hispaanias vastamisi Madridi Real ja Londoni Chelsea. Avamängus kumbki oma paremust maksma ei pannud ning Londonisse sõidetakse 1:1 viigiga.

Enne mängu:

Meistrite liiga poolfinaalid avavad täna Madridi Real ja Londoni Chelsea. Intriigi on selles vastasseisus omajagu, sest Londoni Chelsea oli üks esimestest, kes loobus Madridi Reali algatatud Superliigast.

Viimati kohtusid need kaks meeskonda eurosarjas alles 1998. aastal. Siis mindi vastamisi UEFA Superkarika finaalis ning peale jäi 1:0 Chelsea. Inglismaa klubi oli võidukas ka 1971. aasta UEFA karikavõitjate karikasarja finaalseerias. Avamäng lõppes 1:1 viigiga, kuid korduskohtumises teenis Chelsea 2:1 võidu.

Omavahelised mängud soosivad küll Chelseat, ent eurosarjades on kõvasti edukam olnud Madridi Real. Seda ka lähiminevikus. Jah, viimased kaks hooaega piirdus Real küll kaheksandikfinaaliga, kuid vahemikus 2016–2018 võitis Hispaania suurklubi kolm Meistrite liigat järjest. Finaalis seljatati järjepanu Madridi Atletico (2016), Juventus (2017) ja Liverpool (2018).

Madridi lendas Chelsea sisuliselt oma tugevaimas koosseisus. Vaid vigastatud Matteo Kovacic jäi Londonisse. Reali laatsaretis on mehi rohkem. Poolfinaali esimesest mängust jäävad eemale keskkaitsja Sergio Ramos ning äärekaitsjad Ferland Mendy ja Lucas Vazquez. Samuti tuleb hakkama saada ilma isolatsioonis viibiva poolkaitsja Federico Valverdeta.

Küsimärgid on ka poolkaitsja Toni Kroosi kohal, kuid peatreener Zinedine Zidane kinnitas, et lihases kerget ebamugavust tundnud maestroga on kõik korras. Hea uudis on «klaasmehe» Eden Hazardi tervenemine. 13. märtsil puusvigastuse saanud ääreründaja mängis nädalavahetusel üle kuu aja esimesed minutid, kui sekkus koduliigas Elche vastu viimaseks veerandtunniks. Hazardi osalus lisaks kohtumisele vürtsi, sest Chelsea müüs Belgia rahvuskoondislase kaks aastat tagasi Realile umbes 100 miljoni euro eest.

Pikemat ülevaadet Madridi Reali ja Chelsea'i vastasseisust saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles