Müncheni Bayern käis taas konkurente laastamas, seekord osteti üle peatreener

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Julian Nagelsmann.
Julian Nagelsmann. Foto: Anke Waelischmiller/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon

Saksamaa jalgpalliklubi Müncheni Bayerni uueks peatreeneriks saab RB Leipzigi praegune loots Julian Nagelsmann.

33-aastane Nagelsmann sõlmis Bayerniga viieaastase lepingu ning asub ametisse suvel. Bayerni praegune treener Hansi Flick teatas eelmisel nädalal tagasiastumisest. Teda seostatakse tugevalt Saksamaa koondise peatreeneriametiga.

Hansi Flick lahkub Müncheni Bayernist selle hooaja järel.
Hansi Flick lahkub Müncheni Bayernist selle hooaja järel. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Nagelsmann, keda peetakse Euroopa üheks paremaks nooreks treeneriks, vedas Leipzigi eelmisel aastal Meistrite liiga poolfinaali. Bayernil tuleb Nagelsmanni eest Leipzigile maksta 25 miljoni euro suurune kompensatsioon.

2016. aastal Hoffenheimi juhendades kõiges 28-aastaselt Bundesliga noorimaks peatreeneriks saanud Nagelsmann liitus Leipzigiga 2019. aastal. Debüüthooajal juhtis ta klubi Meistrite liiga poolfinaali ning lõpetas Saksamaa meistrivõistlused pronksmedaliga.

Sel hooajal näitas Ida-Saksamaa klubi Bayernile hambaid, kuid jääb suure tõenäosusega siiski meistritiitlita. Kolm vooru enne liigahooaja lõppu juhib Bayern teisel kohal olevat Leipzigi seitsme silmaga. Meistrite liigas piirdus Leipzig tänavu kaheksandikfinaaliga, kus jäi alla Liverpoolile. Tiitlivõimalus on Leipzigil siiski säilinud, sest reedel kohtutakse Saksamaa karikavõistluste poolfinaalis Bremeni Werderiga.

«Natukene vara on veel hüvasti jätta või mälestustest rääkida, sest ma pole Leipzigis tööd lõpetanud. Minu missioon lõppeb suvel, kuid seniks hoian gaasi põhjas. Ma pole kunagi teinud saladust, et mind huvitaks töökoht Müncheni Bayernis ning võtaksin selle pakkumise korral vastu,» rääkis Nagelsmann.

Müncheni Bayern on Saksamaa jalgpalli valitsenud juba viimased üheksa aastat. Võitude nimel tehakse tööd mitmel rindel. Aastate jooksul on tavaks saanud, et kui keegi Bundesligas pead tõstab, ostab Bayern ta konkurentidelt ära.

Näiteks tehti nii 2014. aastal Dortmundi Borussiast ostetud Robert Lewandowskiga ja 2016. aastal samast klubist toodud Mario Götzega. Samuti on kindel, et suvel liitub meeskonnaga Leipzigis särama löönud 22-aastane keskkaitsja Dayot Upamecano.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles