Kui ATP ei vabanda, kaebab tipptennisist organisatsiooni kohtusse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Fabio Fognini.
Fabio Fognini. Foto: VALERY HACHE/AFP

Skandaalne Itaalia tenniseäss Fabio Fognini, kes diskvalifitseeriti eelmisel nädalal Barcelona tenniseturniirilt, võib ATP kohtusse kaevata.

Maailma edetabeli 28. reket kohtus eelmisel nädalal Barcelona tenniseturniiril teises ringis Bernabe Zapata Mirallesiga. Avaseti 0:6 kaotanud itaallane jäi teises setis 0:3 kaotusseisu, ent suutis välja võidelda 4:4 viigi. Seejärel sai ta disklahvi, sest solvas väidetavalt kohtunikku.

«Ma ei solvanud mitte kedagi. Olin küll endast väljas ja vihane, kuid rääkisin endamisi. Vannun seda oma kallite laste nimel. Olen 34-aastane, olen profina tegutsenud juba 20 aastat. Kui ma ütlen, et pole kedagi solvanud, siis tuleb teil mind uskuda,» sõnas Fognini Itaalia meediale.

«Raha mind ei huvita, kuid praegu sai kahjustada minu maine. Seda ka minu toetajate silmis. Tahaksin, et minult selle suure vea eest vabandust palutaks. Kui minu apellatsioon tagasi lükatakse, olen valmis juristid appi võtma ja ATP oma maine kahjustamise eest kohtusse kaevama. Olen alati oma süüd tunnistanud, kuid praegu on mul õigus,» lisas itaallane.

Fognini on ennegi vastuolulise käitumise eest karistada saanud. 2017. aasta USA lahtistel määrati talle tingimisi kahe suure slämmi turniiri mängukeeld ning 96 000 dollari suurune rahatrahv. Toona solvas itaallane kohtunikku misogüünsete väljenditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles