Nõmme Kalju saatus on endiselt lahtine

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nõmme Kalju fännid. Pilt on illustreeriv.
Nõmme Kalju fännid. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Märtsi alguses lahvatas Eestis skandaal, kus endine jalgpallur, kes kannab praegu nime Mia Belle Trisna, rääkis, et 14-aastasena röövis temalt süütuse Nõmme Kalju endine treener Getulio Aurelio Fredo. Olukorda asus uurima ka Eesti jalgpalliliit, kes algatas distsiplinaarasja, mis tänaseni lõpplahendust pole leidnud.

Jalgpalliliit alustas distsiplinaaruurimist 11. märtsil nii Nõmme Kalju kui ka selle endise treeneri Getulio Aurelio Fredo kohta. Kui juhendaja karistus saabus kaheksa päeva hiljem, siis meeskonna osas ei ole lõpplahendust veel näha.

«Distsiplinaarmenetlus on uurimisjärgus, millele järgneb asja liikumine distsiplinaarkomisjoni arutamiseks. Uurimise pikkus sõltub sellest, milline on juhtumi iseloom, kui paljude inimestega tuleb suhelda, informatsiooni olemusest jms,» selgitas Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht.

Sarnaseid juhtumeid pole Eestis väga palju olnud ning tegu on ka väga keerulise olukorraga. Materjale, mida käsitleda ja kontrollida, on väga palju. «Menetlused kestavad mõnest päevast kuni mõne aastani – lihtsam punase kaardi juhtum ühes mängus leiab kiire lahenduse, samas mõni keerukam juhtum, näiteks kihlveopettustega seoses, on väldanud ka mitu aastat, enne kui jõudnud otsuseni. Nii et mõni kuu kestev menetlus pole midagi erakordset,» jätkas Uiboleht.

Kui Getulio Aurelio Fredole määras Eesti jalgpalliliit karistuseks tähtajatu jalgpallis tegutsemise keelu, siis Nõmme Kalju osas ei osanud Uiboleht täpset lahendust pakkuda. Tegemist on lihtsalt nõnda keerulise juhtumiga, mis nõuab põhjalikumat lähenemist. Sestap ei soovinudki Uiboleht karistuse osas spekuleerima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles