Mainekas ralliajakirjanik Ogier' avariist: õige karistus oleks olnud võistluselt eemaldamine

Postimees Sport
Copy
Politseinik püüdis Sebastien Ogier' liikumist takistada.
Politseinik püüdis Sebastien Ogier' liikumist takistada. Foto: Kuvatõmmis videost

Pühapäeva hommikul õnnetuse põhjustanud Sebastien Ogier sai oma teo eest ka karistada, aga Dirtfishi ajakirjaniku David Evansi jaoks ei olnud see piisav.

Ogier sai Rahvusvaheliset Autoliidult FIA-lt karistuseks 7000 eurose trahvi ja tingimisi võistluskeelu, kui peaks poole aasta jooksul võistlusvälisel ajal liiklusõnnetuse põhjustama.

Olukorra üle võttis sõna ka Evans, kelle sõnul pääses seitsmekordne maailmameister liiga kergelt. «Jah, see toimus hetke ajendil, sest ta teadis, et saaks ajatrahvi, kui ei vabaneks Horvaatia seaduse pikast käest oma Toyota ees. Aga mul on paar küsimust. Mis siis kui politseinik oleks Ogier auto ees komistanud? Ja teiseks, millist eeskuju me siin seame? see lõi ebamugava pretsetendi,» seletas ralliajakirjanik.

Lisaks tekitas temas ebamugavust hetk, kui FIA president Jean Todt lõi Ogier'ga nukid kokku ja andis talle võidukarika.

«Mis oleks pidanud Ogier'd ootama? Minu arvates võistluselt eemaldamine,» oli Evans resoluutne. «Ma tõesti istusin ja mõtisklesin kaua. Ma tean, et võin sellega vihastada MM-sarja liidrit ja olen vägagi teadlik, et ta võib minu küsimusi tulevikus eirata. Aga see küberruumi nurk on mõeldud ausaks arvamuseks ja mis mind täielikult veenis oli see, kui mu laps seda videot nägi,» rääkis ta.

«Aga issi, ta on ju politseinik,» sõnas Evansi laps siiralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles