Jordaania meedia pärast poksija surma: meie sportlaste valmisolek MMiks polnud piisav

Postimees Sport
Copy
Rashed Al Swaisat (vasakul).
Rashed Al Swaisat (vasakul). Foto: Pawel Janczyk / 400mm.pl via www.imago-images.de/imago images/Newspix/Scanpix

Kaks nädalat tagasi nokauteeris 17-aastane Eesti poksija Anton Vinogradov noorte maailmameistrivõistluste avaringis Jordaania poksija Rashed Al Swaisati nii karmilt, et 18-aastane noormees suri saadud vigastustesse. Jordaania meedia leidis pärast traagilist sündmust, et nende poksijad polnud MMiks piisavalt valmistunud.

Jordaania väljaanne Alrai kirjutas, et noortekoondise esitused MMil sattusid asjatundjate kriitika alla. Pettumust valmistunud tulemuste põhjuseks peetakse puudulikku ettevalmistust.

«Arvestades Jordaania poksijate varasemaid saavutusi on avaringis turniirilt välja langemised ning punktidega kaotamine mitterahuldavad tulemused,» kirjutas väljaanne ning lisas, et sportlaste ettevalmistus polnud suurvõistluse vääriline.

Poolas toimunud noorte MMil kaalukategoorias kuni 81-kilogrammi võistelnud Vinogradov lõi Al Swaisati kolmandas raundis nii karmilt ringipõrandale, et viimast ei suudetud mitme minuti jooksul püsti aidata. Edasi toimetati poksija kanderaamil haiglasse.

Haiglas tehti poksijale ajus tekkinud verevalumi eemaldamiseks operatsioon ning edasine ravi jätkus intensiivravis. Paraku kaotas Al Swaisat kümme päeva pärast saatuslikku tabamust elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles