Eestlase ja jordaanlase poksimatši näinud treener: väidetavalt tuli ta MMile peapõrutusega

Postimees Sport
Copy
Rashed Al Swaisat (vasakul) ja Anton Vinogradov.
Rashed Al Swaisat (vasakul) ja Anton Vinogradov. Foto: Pawel Janczyk / 400mm.pl via www.imago-images.de/imago images/Newspix/Scanpix

Kaks nädalat tagasi Eesti poksija Anton Vinogradovi poolt nokauteeritud jordaanlane Rashed Al Swaisat suri sel nädalal haiglavoodis. Poolas toimunud noorte MMil matši jälginud Horvaatia treener Dražen Kuhar kuulis, et jordaanlane oli juba enne kohtumist saanud peapõrutuse.

Horvaatia noortekoondise treener Kuhar jälgis Vinogradovi ja Al Swaisati matši tähelepanelikult ning nägi ka nokaudi olukorda. «Ta sai pihta, aga see ei tundunud ohtlik olukord. Siis kukkus ta kokku nagu oleks surnud. Arst proovis teda teadvusele turgutada, aga 7-8 minuti pärast tuli kiirabi ja viis ta haiglasse,» meenutas Kuhar väljaandele 24sata.hr.

Järgmisel päeval kuulis Kuhar, et Jordaania noormehel oli juba enne matši saanud peapõrutuse. «Rääkisime nende treeneritega ja nad ütlesid, et väidetavalt oli ta enne MMi saanud peapõrutuse. Ta oli saanud tabamus peapiirkonda väljaspool poksiringi. Ja põhimõtteliselt tuli ta peapõrutusega MMile, ta ikka riskis...» jättis horvaat lause lõpetamata.

Kuhari arvates on kõik turniiril osalenud poksijad ja teised harrastajad üle maailma šokis. Kui palju on amatöörpoksijatel peakaitsmest abi? «Kohtunik peatab tavaliselt matši kohe, kui üks poksijatest hakkab ära kukkuma ja nokaute tavaliselt polegi. Aga kordan, et minu arvates polnud see löök väga tugev, pigem oli see rünnak vastu peakaitset ja siis kukkus ta pikali,» seletas Kuhar.

Terve elu poksimisega tegelenud 43-aastane horvaat ei mäleta ühtegi teist surmaga lõppenud nokauti. «Olen näinud palju nokaute, aga mitte surmaga lõppenud olukordi. Poiss lamas oma viis minutit teadvusetult maas. Poksis on reegleid pidevalt muudetud, et ala oleks võimalikult ohutu. See juhtum ei saanud poksiga seotud olla, sest vigastus pärines ringist väljas poolt. Tundub, et ta polnud sellest lihtsalt taastunud,» arvas Kuhar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles