Naiste jaoks liiga paljastav mänguvorm läbib uuenduskuuri (1)

Postimees Sport
Copy
Naiste rannakäsipall.
Naiste rannakäsipall. Foto: Reuters/ScanPix

Enamikel rannaliival toimuvatel naiste spordialadel kannavad mängijad reeglina rannariideid või bikiine. Nõnda on lood ka naiste rannakäsipalliga, kuid Norra käsipalliliidu eestvedamisel on jõutud nii kaugele, et koostöös Euroopa käsipalliliiduga hakatakse välja töötama uut mänguvormi, mis poleks naiste jaoks nii paljastav.

Rahvusvahelise alaliidu kodulehel olevad rannakäsipalli reeglid on naiste riietuse kohapealt väga täpsed. «Naised peaksid kandma bikiine. Ülakeha võiks katta spordirinnahoidja sarnane topp, kuid käed ei tohi olla riidega kaetud,» on kirjas reeglites, kus sätestatakse ka pükste pikkus, milleks on 10 cm.

Reeglid on arutelusid tekitanud pikemat aega ning Norra koondislane Katinka Haltvik ütles, et nii mõnedki naised ei mängu rannakäsipallist eeskätt karmide riietumisreeglite tõttu. «Tean inimesi, kes on reeglite tõttu mängimisest loobunud.

«Minu hinnangul on see lollus, et mängijad Norras ja mujal maailmas ei ole saanud või tahtnud rannakäsipalli mängida. Põhjuseks on liiga suur rõhk naiste väljanägemisele,» selgitas Haltvik Norra rahvusringhäälingule (NRK) antud intervjuus.

Millal uuendatud mänguvorm ilmavalgust näeb pole täpselt teada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles