Horvaatia rallil Ogier’ üle kohut mõistnud eestlane: meile tundus see õiglane karistus (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sébastien Ogier suutis katkisest autouksest hoolimata Horvaatia ralli võita.
Sébastien Ogier suutis katkisest autouksest hoolimata Horvaatia ralli võita. Foto: Sophie Graillon via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Rally Estonia üks peakorraldaja ­Silver Kütt oli möödunud nädalavahetusel kohtuni­kuna ametis Horvaa­tia MM-rallil. Tema oli üks kolmest mehest, kes määras seitsme­kordsele maailmameistrile Sé​bastien Ogier’le karistuse.

Toyota piloot tegi ­pühapäeval enne esimest kiiruskatset Zagrebis avarii ning sattus ­politseiga sekeldustesse. Katsele ­sõitnud Ogier märkas endast ­paremal bussipeatust ning ­soovis seal peatuda, et auto viimast ­korda üle vaadata. Paremale võttes ei veendunud ta aga manöövri ohutuses ning keeras oma Toyota Yarise tagant lähenenud BMW-le ette. Pauk oli korralik, sest BMW juhi sõnul sõitis ta kiirusega 60 km/h ega jõudnud enne kokkupõrget pidurdada.

Ogier jäi ­pärast avariid kohe seisma, veendus, et keegi ei saanud õnnetuses vigastada, ning vahetas BMW juhiga kindlustusjuhtumi tarbeks kontaktandmeid. Samuti kutsus ta kohapeale ­Toyota meeskonna esindaja, kes saaks tegeleda vajaliku paberimajandusega. Seejärel toimus telefonikõne rallikeskuse ja ühe sündmuspaika saabunud politseiametniku vahel ning Ogier sai loa edasi kiiruskatsele sõita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles