Eesti kurlingunaiskond alustab homme ajaloolist MMi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti kurlingunaiskonna kapten Marie Turmann (vasakul) kivi teele saatmas.
Eesti kurlingunaiskonna kapten Marie Turmann (vasakul) kivi teele saatmas. Foto: Maailma Kurlingu Föderatsioon

Eesti kurlingunaiskond alustab kapten Marie Turmanni juhtimisel homme, 30. aprillil Kanadas toimuvat MMi. Kunagi varem pole Eesti naiskond või meeskond nii kõrges mängus osalenud.

Eesti naiskond pääses homme Kanadas Calgarys algavale MMile tänu 2019. aasta EMil saavutatud 8. kohale. Kokku osaleb MMil tänavu 14 võistkonda: Aasiat esindavad Hiina, Jaapan ja Lõuna-Korea, Põhja-Ameerikast on kohal Kanada ja USA, Euroopast on esindatud Itaalia, Rootsi, Saksamaa, Šotimaa, valitsev maailmameister Šveits, Taani, Tšehhi ja Venemaa Kurlingu Föderatsioon (RCF).

Eesti kurlinguliidu president Rainer Vakra: «Eesti kurlingu jaoks on suur asi juba ainuüksi meie naiskonna osalemine MMil. Seda näitab kasvõi fakt, et kohal on hetke maailma 13 paremat riiki pluss Eesti, kes on maailma edetabelis 19. kohal. See MM on Eesti kurlingu jaoks kindlasti pidupäev ja tähistab ühe pühendunud naiskonna, tema treenerite ning toetajate valitud tee õigsust. Kogu Eesti kurlingu kogukond on teie üle uhke ja hoiab teile pöialt.»

Võistkonna kapten Marie Turmann: «Loomulikult oleme õnnelikud, et saame osaleda MMil ja eriliseks teeb selle veel see, et MM toimub just nn maailma kurlingu-Mekas Kanadas. Olen osa oma võistkonnakaaslastega osalenud 2012. aastal noorte taliolümpial, 2015. aastal juunioride maailmameistrivõistlustel, 2018. jõudsime kodusel EMil B-divisjonis hõbedale ja aasta hiljem juba Euroopa meistrivõistluste A-divisjonis kaheksa hulka, mis tagaski lõpuks pääsu siia MMile. See teekond on olnud piisavalt pikk, et osata iga hetke sellest võistlusest nautida, sest saame võimaluse mängida absoluutse maailmatipu vastu.»  

Eesti naiskond mängib MMil koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Eesti naiskonna ajakava:

Eesti vs. Hiina (30. aprill)

Eesti vs. Rootsi (1. mai)

Eesti vs. Tšehhi (1. mai)

Eesti vs. Šveits (2. mai)

Eesti vs. Venemaa Kurlingu Föderatsioon (2. mai)

Eesti vs. USA (3. mai)

Eesti vs. Saksamaa (3. mai)

Eesti vs. Korea (4. mai)

Eesti vs. Itaalia (4. mai)

Eesti vs. Kanada (5. mai)

Eesti vs. Šotimaa (5. mai)

Eesti vs. Taani (6. mai)

Eesti vs. Jaapan (7. mai)

World Curling TV Youtube'i kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 2. mail kell 23.00 Venemaa Kurlingu Föderatsiooni, 5. mail kell 18.00 Kanada ja 8. mail kell 23.00 Jaapani vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles