Tartu Rattaralli suur juubelivõistlus vändatakse virtuaalselt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tarmo Haud

Nelikümmend aastat tuhandeid Eesti ja välismaa rattasõpru rõõmustanud Tartu Rattaralli sõidetakse tänavu olude sunnil virtuaalselt. Küll aga on korraldajatel olukorrast maksimumi võttes rattasõprade jaoks midagi uut ja huvitavat pakkuda.

Peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on korraldusmeeskonnas arutatud läbi mitmeid erinevaid variante, kuidas juubeliaasta rattasõitu päriselt korraldada, kuid kehtivaid piiranguid arvesse võttes pole neid võimalik ellu viia. «Muidugi on kahju, aga lõpmatuseni selle otsuse langetamisega oodata ei saanud ja nüüd on meil võimalus täielikult keskenduda just virtuaalsõidule,» nendib ta.

Valikus uus rattaralli kombo

Virtuaalse rattaralli puhul on valikus kolm distantsi. Traditsiooniliste 128, 58 ja 25 km radade kõrval on valikus esmakordselt rattaralli kombo, kus 128 km saab läbida osade kaupa, minimaalselt 12,8 km ühe korraga. Koht, kus sõiduring teha, jääb iga osaleja enda otsustada.

«Virtuaalse rattaralli esimestel päevadel saavad tähistatud originaalrajad rattasõpradele, kes soovivad läbida traditsioonilist Tartu-Elva-Otepää marsruuti. Neile, kes Lõuna-Eestisse tulla ei saa, pakume koostöös rattaklubidega üle Eesti erinevaid rajavariante. Igal juhul peaksid kõik soovijad leidma endale sobiva ja turvalise koha, kus virtuaalsõit teha,» selgitab Kelk.

Valitud distantsi läbimiseks on aega veidi üle viie nädala, vahemikus 1. maist 6. juunini.

Lastesõidud samuti virtuaalselt

Ka lastesõidud toimuvad tänavu kaugosalusega, minimaalne distants on 500 m. «Eelmine aasta ei julgenud me lastele virtuaalset rattasõitu välja pakkuda, kuid oleme ühiskonnana terve aasta vältel olukorraga kohanenud ja leiame, et lastevanemate kaasabil on siiski võimalik seda ohutult läbi viia. Soovitame eelkõige kergliiklusteid ning kinniseid alasid, kus tavaliiklust ei ole,» tõdeb Kelk.

Virtuaalne lastesõit toimub samuti 1. maist 6. juunini.

Rattafestivalil uus nimisponsor

Suuresti tänu headele koostööpartneritele ning sponsoritele on võimalik keerulised ajad üle elada ja pakkuda inimestele võimalust osaleda üritustel – vastavalt olukorrale kas virtuaalselt või reaalselt. «Oleme väga tänulikud, et juba varasemalt Tartu Rattaralli sponsorite nimekirjas olev Hawaii Express on otsustanud ürituse toimumisse veelgi suurema panuse anda. Seetõttu kannavad rattaüritused nüüdsest Hawaii Expressi nime,» lisab Kelk.

Lisainfot virtuaalse rattaralli kohta annavad korraldajad oma kanalites esimesel võimalusel.

Hawaii Expressi 40. Tartu Rattaralli originaalradade kaart on leitav SIIT, juhend SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles