Kahekordne olümpiahõbe jätkab Eesti koondise eesotsas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson hoolealuseid juhendamas.
Eesti käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson hoolealuseid juhendamas. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Sõltumata käimasoleva Euroopa meistrivõistluste valikturniiri lõpptulemusest otsustas Eesti Käsipalliliit (EKL) pikendada lepinguid rahvuskoondise peatreeneri Thomas Sivertssoni ja väravavahtide juhendaja Janne Ekmaniga. Täna kirjutasid rootslased alla uuele kaheaastasele koostööleppele ning jätkavad vähemalt 2023. aasta suveni.

«EKL-i juhatusel oli küllalt selge seisukoht – senini tehtud töö on hea, aga kindlasti mitte lõpetatud. Kahjuks pidurdas koroonaviirus viimasel aastal laiemapõhjalist ja eriti just noortega planeeritud tööd. Usume, et Thomasel ja Jannel on Eesti käsipallile veel palju anda ning esimestele arengusammudele järgnevad uued,» sõnas EKL-i peasekretär Pirje Orasson.

Mängijana tiitlivõistlustelt üheksa medalit, sh kaks olümpiahõbedat võitnud Thomas Sivertsson asus Eesti koondise etteotsa 2018. aasta suvel, olles neli aastat varem treenerina viinud Rootsi naiskonna EM-pronksile. Tänaseni Rootsi meistriliiga rekordit 529 mängitud kohtumisega hoidev Janne Ekman liitus meie rahvusmeeskonna taustajõududega üheksa kuud hiljem.

Eesti rahvusmeeskonna treenerid Thomas Sivertsson ja Janne Ekman pikendasid Austria-mängu eel lepingut.
Eesti rahvusmeeskonna treenerid Thomas Sivertsson ja Janne Ekman pikendasid Austria-mängu eel lepingut. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Kui esimeses kaheksas mängus Sivertssoni taktikepi all pidi Eesti vastase paremust tunnistama, siis järgmisest kuuest kohtumisest on pooled võidetud. Mullu jaanuaris alistati kahel korral Luksemburg ja edeneti käimasoleva EM-valikturniiri teise faasi ning tosin kuud hiljem oldi Põlvas üle Bosnia ja Hertsegoviinast.

«Ei olnud keeruline nõustuda uue lepingupakkumisega. Hindaks, et meie projekt või töö on alles kuskil poole peal. Eesti rahvusmeeskonnaga töötada on nii minu kui ka Janne jaoks väga põnev ja me vaatame entusiastlikult tulevikku. Iga päevaga õpime meeskonnasiseselt üksteist paremini tundma,» lausus Sivertsson pärast lepingu allkirjastamist.

«Viimane aasta on loomulikult olnud eriline ja me pole saanud kaugeltki kõiki plaane ellu viia. Huviga ootan, et saaks nii-öelda normaalsetes tingimustes tegutseda. See tähendaks, et meil oleks lisaks A-koondisele rohkem aega panustada ka noorte mängijate arengusse,» vaatas Sivertsson tulevikku.

Eesti käsipallikoondis läheb täna õhtul Tallinnas Kalevi spordihalli tühjade tribüünide ees vastamisi Austria rahvusesindusega. Võitjal säilivad šansid jõuda tuleva aasta EMile, kaotaja jaoks lüüakse uks aga sisuliselt kinni. Postimees kajastab kell 19.30 algavat mängu otseblogina. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles