Eesti võrkpallikoondise noor nurgaründaja pühib kodumaa tolmu jalge alt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Tammearu rünnakul.
Märt Tammearu rünnakul. Foto: Tairo Lutter

Belgia võrkpalli üks tippe Roeselare Knack Volley andis oma kodulehel teada, et on löönud kaheks aastaks käed Eesti koondise nurgaründaja Mart Tammearuga (20). 

Tammearu volleteekond algas kodulinnas Pärnust, kust ta kolme aasta eest Tartu Bigbanki edasi liikus. Nende koosseisus tuli nurgaründaja 2019. aastal Balti liiga võitjaks ning sel hooajal sai ta kõigi aegade noorima mängijana ka kuu parima mängija auhinna (2019 detsember). 

Lisaks on Tammearul oma lühikese võrkpallikarjääri jooksul ette näidata kaks Eesti karikavõistluste kuldmedalit (2016 ja 2019) ning Eesti meistrivõistluste kuld (2021). 2018. aasta suvest on Tammearu kuulunud ka Eesti võrkpallikoondise kandidaatide sekka. 

Tammearu pole esimene eestlane, kes Roeselaeresse tee leidnud. Aastatel 2006-2009 lõi nende värvides palle maha ka teine pärnakas Raimo Pajusalu. Klubi näol on tegemist 12-kordse Belgia meistriga ja 14-kordse karikavõitjaga, tuleval aastal lööb võistkond kaasa ka Meistrite liigas.

Klubi ajaloo edukaim periood jääb sajandivahetuse kanti, kui neil õnnestus jõuda kahel puhul tugevuselt kolmandas eurosarjas ehk Challenge Cupis finaali (1998 ja 1999) ning tugevuselt teine eurosari ehk CEV Cup 2002. aastal ära võita.   

Märt Tammearu etteasted võrkpalli Balti liigas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles