Tunnustatud treeneri jaoks on Kotsar Bundesliga paremuselt teine tsenter

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar (palliga) teeb Saksamaal mehetegusid.
Maik-Kalev Kotsar (palliga) teeb Saksamaal mehetegusid. Foto: Facebook @HamburgTowers

Saksamaal tunnustatud ja mitme auhinnaga pärjatud korvpallitreener Stefan Koch pani paika oma edetabeli Saksamaa kõrgliiga palluritest. Mainitute seas oli ka Eesti koondislane Maik-Kalev Kotsar, keda Koch peab hetkel Saksamaal paremuselt teiseks keskmängijaks.

Tänasel päeval kommentaatori ja eksperdina töötav Koch paigutas sümboolsesse viisikusse Crailsheimi Merlinsi mängujuhi Trae Bell-Haynes, Ludwigsburgi skoorimasina Jaleen Smithi, Kotsari meeskonnakaaslase Hamburg Towersist Kameron Taylori, Berlini Alba Luke Sikma ja keskmängijaks Müncheni Bayerni Jalen Reynolds.

Neist viimane on vähemalt seni jätnud endast parema mulje Kochile ning seetõttu edestaski ameeriklane napilt Kotsarit. Kui võrrelda meeste statistika, siis võiks vabalt ka Kotsar ise sümboolsesse viisikusse mahtuda. Reynolds on keskmiselt toonud 26 kohtumisega 13,4 punkti, 4,4 lauapalli ja 1,5 korvisöötu. Kotsari samad näitajad 30 kohtumisega on vastavalt 14,5 punkti (keskmängijatest parim), 6,6 lauapalli ja 1,8 korvisöötu.

Koch ise pidas Saksamaa kõrgliigas peatreeneri ametit kaks kümnendit. Ta nimetati nii 2000. kui ka 2005. aastal parimaks treeneriks. Ainsa meistritiitli võitis ta Frankfurdi meeskonnaga 2000. aasta kevadel.

Kotsar ise astub väljakule juba täna, mil võõrsil kohtutakse medi bayeruthiga. Seda on võimalik jälgida otsepildis Postimehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles