Heino Enden: EMini jääb poolteist aastat, kutid, tehke individuaalset tööd!

Ville Arike
, reporter
Copy
Heino Enden juhendas Eesti koondist sajandi alguses, 2003. aasta EM-finaalturniirile pääsemisest jäi napilt puudu.
Heino Enden juhendas Eesti koondist sajandi alguses, 2003. aasta EM-finaalturniirile pääsemisest jäi napilt puudu. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondis sai täna teada 2022. aasta EM-finaalturniiri alagrupivastased. Eksmaailmameistri ja koondise endise peatreeneri Heino Endeni hinnangul on loos hea, kuid meie noorele koosseisule ei tohi võidupingeid peale panna ja oluline on ka esmase suurturniiri kogemuse saamine.

«Esmamulje on hea, loos võinuks ka hullemini minna. Samas midagi kerget samuti pole. Kolm vastast (Kreeka, Itaalia, Horvaatia - toim) on väga rasked, Suurbritannia on viimase kümne aastaga kõvasti edasi läinud ning ukrainlased alati sitked võitlejad,» ütles Enden Postimehele.

«Meil on noor ja vähekogenud koosseis, kus enamik mehi veel pole finaalturniiridel mänginud. See tuleb nüüd läbi elada. Peame minema pingevabalt mängima, loomulikult võitlema igas mängus maksimaalselt, aga võidukohustust meil pole. Meie koondisele ei tohi pingeid peale panna, 2015. aasta Riia peaks kõigil meeles olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles