Elukutseline kulturist vaevleb südameprobleemidega: me peame rohkem rääkima keelatud ainetest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mike Cipriani.
Mike Cipriani. Foto: Instagram

Kulturistid panevad oma keha tihtipeale proovile ning paremate tulemuste saavutamiseks minnakse ka keelatud radadele. Elukutseline kulturist Mike Cipriani kasutas aastaid steroide ning nüüd järgnes sellele karm tagajärg.

Cipriani külastas hiljuti kardioloogi, sest tal tekkisid probleemid treeningutel. Analüüsidest ilmnes fakt, et tema süda on ülekoormatud ja tegemist võib olla ravimatu probleemiga.

«Olen tõesti jõudnud sellisesse faasi, kus minu süda võibki jääda alatiseks kahjusatuks. Ma ei kahetse midagi, sest andsin endast alati parima, kuid nüüd sain tõsise õppetunni,» selgitas kulturist.

«Räägin praegu probleemist, et teised saaksid minu kogemusest õppida. Seda ennekõike selleks, et nad ei peaks elu lõpuni võtma ravimeid ja juhtmetega rindkerel ringi käima. Elu on selleks lihtsalt liiga lühike,» jätkas ta.

Capriani kasutas ohtralt insuliini ning seda soovitas sportlasele tema enda treener. Kui esialgu läksid tulemused tänu keelatud ainele üles, siis liiga kaua selline lõbu ei saanud kesta. Kulturist selgitas, et ta pole otseselt steroidide poolt ega ka nende vastu, kuid tarvitades tuleb olla väga hoolas.

«Inimese tervis on kõige olulisem vara ning valesti käitudes ei saa seda enam tihtipeale ka tagasi. Mitmed minu kolleegid on erinevate muredega kimpus. Põhilised organid, millega nüüd arstide juures käiakse, on neerud, maks ja süda. Mõned konkurendid on sootuks surnud. Steroidide kasutamist tuleb ilmselgelt piirata,» lõpetas Capriani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles