Rally Estonia peab esialgu loodetud publikuarvu kärpima

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak tuhisemas mullu Rally Estonial publiku eest mööda.
Ott Tänak tuhisemas mullu Rally Estonial publiku eest mööda. Foto: Remo Tõnismäe

​Järgmisel kahel ja poolel kuul pühendab Rally Estonia võistluste juht Silver Kütt oma aja koduse autoralli MM-etapi korraldamisele.

Võrreldes möödunud aastaga on väljakutse lihtsam, sest planeerimiseks on rohkem aega. Läks ju mullu väga kiireks, sest WRC-etapi korraldusõiguse sai Rally Estonia vaid kaks kuud enne võistluse toimumist.

«Oleme graafikus ning saame loodusesse juba märgid maha panna ja spordipoole ülesehitusega edasi minna. Iga hetk algab suurem teedeehitus ja korrastus, mingid jupid on juba ka tehtud,» lausus Kütt.

Rallifänne huvitab aga enim küsimus, kas on lootust ka raja äärde pääseda. Aasta alguses valmistus Rally Estonia võõrustama 50 000 fänni, kuid sellest mõttest on nüüd loobutud. Vahepeal käis Eestist üle kes teab mitmes koroonaviiruse laine ning esimesed piirangud leevenevad alles uuel nädalal.

«Planeeritud 50 000 täna enam laual ei ole. Pigem räägime nullist ülespoole. Kaalume, kas pealtvaatajate grupid tulevad 0–250 või 0–500. Kõik sõltub sellest, milline on viiruse statistika enne rallit ning mida terviseamet ja riik ütlevad,» teatas Kütt.

Õnneks toimub ralli juuli keskel ning viirusel on veel aega taanduda. Kui tulevad signaalid, et Rally Estonia võib toimuda publiku marulise kaasaelamise saatel, võiks piletimüük Küti sõnul alata mai lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles