Taas kaotusseisust välja rabelenud Manchester United kostitas AS Romat koguni kuue väravaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester Unitedi tähtmängijad Paul Pogba ja Bruno Fernandes üksteist õnnitlemas.
Manchester Unitedi tähtmängijad Paul Pogba ja Bruno Fernandes üksteist õnnitlemas. Foto: JON SUPER/AP

Jalgpalli Euroopa liigas on jõutud sarnaselt Meistrite liigaga poolfinaalideni. Avakohtumistes saatis edu kodumeeskondi, sest võidud said kirja nii Manchester United kui ka Villareal.

Teist hooaega järjest Euroopa liigas poolfinaali jõudnud Manchester Unitedile sõitis külla Itaalia kõrgliigas alles seitsmendat kohta hoidev AS Roma. Kuigi külaliste õhtu algas suhteliselt helgete nootidega, siis mängukäigus võttis see nukramad toonid.

United läks Old Traffordil küll kohtumist juba 9. minutil Bruno Fernandesi väravast juhtima, kuid Itaalia klubil oli kiiresti ka vastus anda. Esmalt realiseeris Lorenzo Pellegrini 15. minutil penalti ja 34. minutil viis AS Roma juhtima Edin Džeko.

Sellega ka avapoolaeg lõppes, kuid AS Roma seis polnud kaugeltki roosiline. Erinevatel põhjustel pidi peatreener Paulo Fonseca tegema avapoolajal kõik kolm vahetust. Nende hulgas oli ka põhiväravavaht Pau Lopez, kes vigastas üsna raskelt oma õlga.

Teine poolaeg oli tõeline Unitedi soolokontsert. Järjepanu tekitati võimalusi ning lausa neljal korral jõuti ka sihile. Kaks väravat sai kirja Edinson Cavani, teist korda suutis tabamuseni jõuda Fernandes, realiseerides penalti, korra oli täpne Paul Pogba ning viimase värava eest hoolitses vahetusest sekkunud Mason Greenwood.

Nõnda sõidab United nädala pärast Itaaliasse väga turvalises 6:2 eduseisus.

Teises poolfinaalis läksid Hispaanias vastamisi Villareal ja Londoni Arsenal. Seal nähti nii väravaid kui ka mõlema võistkonna esituses punaseid kaarte. Villareal haaras siiski sellest paarist 2:1 edu, kuid Arsenal lõi väärtuslikuks muutuda võiva võõrsil värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles