Sõnakas tiimipealik hoidis Mazepinist rääkides keelt hammaste taga

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nikita Mazepini debüütvõistlus jäi üsna lühikeseks.
Nikita Mazepini debüütvõistlus jäi üsna lühikeseks. Foto: James Gasperotti/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Haasi vormel 1 meeskonna jaoks oli juba ette teada, et tänavune hooaeg tuleb keeruline. Täpselt nii on seni ka läinud.

Sel hooajal sõidavad Haasi eest F1 debütandid Mick Schumacher ja Nikita Mazepin. Kui Schumacher lõpetas esimesed kaks etappi 16 kohaga, siis Mazepinil on kirjas vaid üks tulemus, Imola ringrajalt saadud 17. koht.

Haasi tiimipealik Günther Steiner on üldiselt tuntud oma krõbeda suuvärgi poolest. Küll aga annab 56-aastane pealik endale aru, et tänavu peab ta oma sõnadega olema ettevaatlikum kui mullu, mil tiimis sõitsid kogenud Romain Grosjean ja Kevin Magnussen.

Günther Steiner
Günther Steiner Foto: nph / Bratic via www.imago-images.de/imago images/Nordphoto/Scanpix

«Vahepeal on keeruline, sest valed sõnad võivad tuua valesid tagajärgi. Minu jaoks on suurim väljakutse anda meie noortele sõitjatele enesekindlust,» ütles Steiner väljaandele Autosport.

Eriti keeruline on see ilmselt Mazepini puhul, kelle jaoks kulgesid kaks esimest etappi ääretult raskelt. Sel hooajal peetud kuue vabatreeningu, kahe kvalifikatsiooni ja kahe põhisõidu peale on Mazepin auto üle kontrolli kaotanud koguni kaheksal korral. Nii mõnigi ekspert leiab, et venelase koht pole F1 sarjas.

«Ütleksin, et tema enesekindlus on saanud meie juures kerge löögi. Ta tegi avaetapil Bahreinis spinni ja see muutis teda ebakindlaks. Kuid küll see tagasi tuleb,» oli Steiner optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles