Katsuta kogub enesekindlust: Rally Estonial tahan jõuda poodiumile

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Takamoto Katsuta (paremal) jutu vestmas Hyundai pealiku Andrea Adamoga.
Takamoto Katsuta (paremal) jutu vestmas Hyundai pealiku Andrea Adamoga. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota autorallitiimi neljas sõitja Takamoto Katsuta julgeb endale seada üha kõrgemaid eesmärke. 

2019. aasta Saksamaa rallil WRC-autoga debüteerinud jaapanlane on tänavu lõpetanud esimesed kolm etappi kuuenda kohaga. Need tähistavad ka tema parimaid tulemusi. 

Eelmisel nädalal Horvaatia asfaldil peetud mõõduvõtul võitis Katsuta karjääri jooksul esimest korda ühel võistlusel kaks kiiruskatset. Ta oli nobedaim 10. ja 14. kavas olnud Stojdraga - Gornja Vasil mõlemal läbimisel. Kuigi ralli lõpuks kogunes parimale, Sebastien Ogier'le kaotust üle kolme ja poole minuti, ammutas piloot enesekindlust. 

«Ma pole päris kindel, miks ma sel katsel nii kiire olin, aga läbisin selle muredeta. Ma ei võtnud riske. Rütm oli lihtsalt väga hea ja usaldasin 100 protsenti, igasuguse kõhkluseta, legendi,» ütles Toyota talendiprogrammi kuuluv Katsuta wrc.com'ile. 

Kuigi 28-aastane sõitja on asfaldil tubli, peaksid tema trumbid avalduma kiiretel kruusarallidel. Nõnda ootabki ta elevusega Rally Estoniat ning Soome rallit, kus tal ka varasemast positiivseid kogemusi. 

«Soome ja Eesti rallide osas tunnen end päris enesekindlalt. Tahan seal kindlasti kõvasti suruda, hästi esineda ja poodiumile jõuda,» seni WRC-autoga kümme MM-etapi läbinud Katsuta enesekindlalt. 

«Seni on mu esitused käinud üsna üles-alla. Aga kõikumine muutub iga ralliga üha väiksemaks. Liigume kindlasti õiges suunas. Samas võib ühe suure avariiga enesekindlus kohe kaduda. Pean lihtsalt tööle keskenduma ja arenguteel sammuhaaval edasi liikuma.»

WRC-sari jätkub 20. mail Portugalis, millest algab nelja võistluse pikkune kruusaetappide jada. Seeria lõppeb 15.-18. juulini Rally Estoniaga. Siia vahele mahuvad veel Sardiinia ja Keenia võidukihutamised. Soomlased nihutasid oma mõõduvõtu oktoobri algusesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles