Žalgiris on tulevaks hooajaks paika saamas väga olulist nurgakivi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jaleen Smith palliga.
Jaleen Smith palliga. Foto: Bjoern Reichert via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner/Scanpix

Finantsmuredega võitlev Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond kiikab juba tuleva hooaja poole. Lähedal ollakse potentsiaalse rünnakuliidri palkamisele. 

Leedu üks tuntumaid korvpalliajakirjanikke Donatas Urbonas teatas sotsiaalmeedias, et Žalgiris peab tõsiseid läbirääkimisi Jaleen Smithiga. 26-aastane ameeriklane on tegemas Saksamaa kõrgliigas imelist hooaega, vedades Ludwigsburgi Berliini Alba ja Müncheni Bayerni ees põhiturniiri võidule. 

193-sentimeetrine tagamängija on kogunud 29 mängus keskmiselt 16,5 punkti, 5,6 lauapalli ja 5,5 resultatiivset söötu. Smithi peetakse üheks peamiseks kandidaadiks liiga kõige väärtuslikuma mängija tiitlile. 

Urbonase sõnutsi on pallurist huvitatud ka mõned teised Euroliiga klubid. Kuulduste kohaselt olevat aga Žalgirisel Smithi palkamiseks parimad võimalused. 

Mõned nädalad tagasi säutsus Urbonas ka Ishmail Wainrighti potentsiaalsest liitumisest Žalgirisega. Seni pole aga diilini jõutud, sest ääremängija vastu tuntakse teatud huvi ka NBAst. Praegu mängib 26-aastane pallur Prantsusmaa kõrgliigas Strasbourgis. 

Kaunase suurklubi lõpetas esimese hooaja Martin Schilleri käe all Euroliigas 17 võidu, 17 kaotuse ja 11. kohaga. Play-off'i piir jäi kolme võidu kaugusele. 

Hooaja käigus oli korduvalt kuulda, et Žalgirisel on suuri rahamuresid. Abi paluti isegi riigilt. Arvestades praegust vilgast tegevust mängijateturul, võib eeldada, et pille õnneks kotti ei pakita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles