Eesti naiste korvpallile leiti juht

Postimees Sport
Copy
Taavi Kruut.
Taavi Kruut. Foto: Hendrik Osula/Korvpalliliit

Eesti Korvpalliliit kuulutas märtsi alguses välja avaliku konkurssi naiste korvpalli juhi ametikoha täitmiseks. Valituks osutus alates 2016. aastast korvpalliga seotud olnud Taavi Kruut.

Kruut on õppinud Põhja-Taani rakenduslikus kõrgkoolis spordikorraldust ning Eesti Maaülikoolis maamajanduslikku ettevõtlust ja finantsjuhtimist. Alates 2018. aastast on ta tegutsenud Eesti Firmaspordi Liidu tegevjuhina ning 2016. aastast on ta täitnud erinevaid ülesandeid ka korvpalli valdkonnas: Kruut on töötanud Eesti Korvpalliliidus noortekoondiste assistendina, mikro- ja makroliigade projektijuhina, Rahvaliiga projektijuhina, Kooliprojekti eestvedajana ning meeste ja naiste rahvuskoondise mänedžerina. Möödunud aastal lõpetas Kruut EOK täiendkoolituse «Spordijuht 2.0».

«Olen juba aastaid korvpalliga seotud olnud ja see spordiala meeldib mulle väga. Vahetu emotsioon, mida korvpall pakub ongi põhjus, miks ma otsustasin kandideerida,» kommenteeris 27-aastane Kruut alaliidule. «Kindlasti ootavad mind ees suured ja kohati päris rasked väljakutsed, aga ma usun, et suudan enda juhtimiskogemuse ja energiaga Eesti naiste korvpalli järgmiste aastate jooksul uuele tasemele tüürida.»

Alaliidu peasekretär Keio Kuhi: «Taavi lisandumine Eesti Korvpalliliidu sekretariaati tõstab kindlasti meie võimekust. Naiste korvpalli tegevused saavad uue valdkonnajuhi liitumisega oluliselt suuremat tähelepanu, kuid see aitab tõsta ka muude valdkondade kvaliteeti. Loodetavasti saame juba lähiajal paika ka uue naiste koondise peatreeneri. Ootame neilt panustamist tüdrukute ja naiste korvpalli arengusse ning tihedat suhtlust liikmesklubide esindajate ja treeneritega.»

Naiste korvpalli juhil tuleb arendada naiste ja tüdrukute koondiste programmi, Audentese Spordigümnaasiumi programmi ning korraldada naiste ja tüdrukute liigasid. Samuti kuulub tema töökohustuste hulka erinevate partneritega koostöö loomine ja hoidmine (klubid, koondised, treenerid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles