Hyundaiga kihutavat WRC-sõitjat sunniti kaardilugejat vahetama, sest kellegi pea pidi lendama

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Pierre-Louis Loubet' endine kaardilugeja Vincent Landais.
Pierre-Louis Loubet' endine kaardilugeja Vincent Landais. Foto: Instagram @vinzzlandais

Tänavu Hyundai WRC-autoga ralli MM-sarjas kihutav Pierre-Louis Loubet teatas täna, et on lõpetanud koostöö oma pikaaegse kaardilugeja Vincent Landais'ga. Väljaande L'Est Républicainiga suhelnud navigaator kostis, et otsuse tingisid kehvad tulemused.

Prantsusmaa tiimi 2C Competitioni all võistlev ekipaaž pole tänavu teeninud ühtegi MM-punkti ning on silma paistnud pidevate sõiduvigadega. Monte Carlos saadi 16., Lapimaal 39. ja Horvaatias 29. koht.

Landais sõnas, et Loubet'd sunniti midagi muutma, kui ta soovib ka järgmisel hooajal jätkata. «Kui seis on hea, kiidetakse sõitjat. Kui halvasti, on süüdi kaardilugeja. Pea pidi lendama,» kostis kaardilugeja. Kes istub 20.-23. maini sõidetaval Portugali MM-etapil Loubet' kõrvale, pole praegu teada.

Loubet ja Landais sõitsid esimese ralli koos 2015. aasta aprillis Korsikal. 2019. aastal krooniti duo WRC2-klassi tšempioniks.

Tänavu on oma pikaaegsetest kaardilugejatest lahku läinud näiteks M-Spordi piloot Gus Greensmith ning Hyundai ässad Dani Sordo ja Thierry Neuville. Umbes pooleteise aasta pikkuse koostöö järel läks lahku ka Teemu Sunineni ja Jarmo Lehtineni tee.

Üheksakordne ralli maailmameister Sebastien Loeb ei sõida küll enam MM-sarjas, kuid 2021. aastal lõppes temagi ja Daniel Elena koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles