Raport paljastab, et Maradona jäeti surma eel praktiliselt üksi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Muidu armastatud Diego Maradona jäeti surma eel sisuliselt üksi.
Muidu armastatud Diego Maradona jäeti surma eel sisuliselt üksi. Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS/Scanpix

Argentina prokuratuuri poolt tellitud raport paljastab, et mullu novembris siit ilmast lahkunud Argentina jalgpallitäht Diego Maradona ei saanud oma viimastel tundidel adekvaatset arstiabi.

Maradona lahkus siitilmast 25. novembril 60-aastaselt. Oma viimased hingetõmbed tegi maailma parimaks jalgpalluriks peetav argentiinlane oma kodus Tigres.

Kuigi tema surma ametlikuks põhjuseks märgiti südamerabandus, siis nüüd kirjutavad 20 meditsiinieksperti 70-leheküljelises raportis, et vutilegend oli saatuslikel hetkedel jäetud pikaks ja valusaks ajaks üksi ning viimased 12 tundi ei hoolitsenudki praktiliselt keegi tema eest. 

Maradonale tehti paar nädalat enne surma ka ajuoperatsioon ning selle teostaja, neurokirurg Leopoldo Luque, on samamoodi veel uurimise all. Samamoodi uuritakse psühhiaatri Agustina Cosachovi, psühholoogi Carlos Diaz ja kahe meditsiiniõe tegemisi Maradona viimastel päevadel.

Kuigi paljud arvasid, et vutilegendi surmas oli oma roll mängida ka narkootikumidel ja alkoholil, siis lahkamisraport välistas selle. Ainsad droogid, mis Maradona kehast leiti, olid depressiooni ja ärevushäirete raviks mõeldud retseptiravimid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles