Vanus on ainult number: 43-aastast Buffoni on endale ihkamas viie välisriigi klubid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: Alberto Gandolfo/PACIFIC /SIPA/Scanpix

Legendaarne Itaalia kollkipper Gianluigi Buffon võib küll olla 43-aastane, kuid see ei tähenda, et ta oleks kohustatud putsasid varna riputama,

Mänguisu ja -lust pole vanameistrist kusagile kadunud. Vastupidi, see on jätkuvalt alles, mistõttu kaalub ta ka võimalust tööandjat vahetada. 

Juventuse puurilukkude hierarhias on kindlalt esimene poolakas Wojciech Szczęsny ning Buffon on teise numbrina tänavu Valge Daami - nõnda Juventust kutsutakse - väravat kaitsnud kõigest 12 kohtumises. 

Kuigi vanameister ei kibele otseselt Torinost minema, on ta pakkumistele avatud ning Itaalia väljaanne Tutosport kirjutab, et puurilukule on ametliku pakkumise teinud viie välisriigi klubid: Olympiakos (Kreeka), Frankfurdi Eintrach (Saksamaa), Lissaboni Sporting (Portugal), Istanbuli Galatasaray (Türgi) ja Kiievi Dünamo (Ukraina). 

Ka Saapamaal pole keegi Buffoni nime ära unustanud ning huvilistena on ära mainitud Atalanta, Genoa ja väravavahi kasvatajaklubi Parma. Itaalias jätkamine ei tundu aga liiga tõenäoline, sest kuigi Buffon avas kodumaal hiljuti omanimelise jalgpalliakadeemia noortele väravavahtidele, sõnas ta ühtlasi, et soovib veeta veel vähemalt ühe hooaja mõnes välisklubis.

43-aastane Buffon alustas oma vutiteed 1995. aastal Parmas ning liitus Juventusega 2001. aastal. Pärast seda ongi ta Torinosse peamiselt paikseks jäänud, vaid korra - hooajal 2018-19 - esindas ta Pariisi Saint-Germaini. 

Väravavaht on kümnekordne Itaalia meister, viiekordne Itaalia karikavõitja, UEFA karikavõitja, Prantsusmaa meister ja ka maailmameister, kuid Meistrite liiga trofeed Buffonil võita pole õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles