Pika ootuse lõpetanud neljapaat seab sihid Tokyo olümpia suunas

Christopher Krutto
Copy
Eesti neljapaat Zagrebi MK-etapil.
Eesti neljapaat Zagrebi MK-etapil. Foto: Maailma sõudeliit.

Eesti paarisaeruline neljapaat lõpetas meie sõudjate 14 aastat kestnud ootuse. 2007. aastal suutsid Tõnu Endrekson ja Jüri Jaanson triumfeerida kahel MK-etapil, Luzernis ja Amsterdamis. Kui Jaanson on tänaseks karjääri lõpetanud, siis Endrekson andis aerudele hagu ka laupäeval, mil neljapaat Zagrebi MK-etapil võidutses.

Eesti nelikusse kuulusid lisaks Endreksonile veel Jüri-Mikk Udam, Allar Raja ja Kaspar Taimsoo. Viimane neist on esisõudja ja tunnistas, et tunnetus oli paadis hea. «Meeskondlikult saime suurepäraselt hakkama. Viimased kolm kuud on põhirõhk olnud tehnilisel tööl, et paatkond ühiselt tööle saada. Selles osas olid Euroopa meistrivõistlused hea märk. Täna saime tõepoolest mitte kõige tugevamas seltskonnas, aga arvestatavate konkurentide vastu kirja soliidse tulemuse,» lausus viljandlane pärast võistlust Postimehele.

«Allar Raja ütles juba enne võistluse algust, et huvitav olukord: ta polnud varem ühelgi MK-etapil favoriidina stardis olnud. Ma küsisin selle peale, et miks ta favoriidistaatusest rääkima hakkas. Vastus oli, et stardis polnud ühtegi paati, kes meid tänavu oleks võitnud. Tal oli õigus. Nüüd on neid veel rohkem ja selle üle on mul väga hea meel,» jätkas esisõudja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles