Kontaveiti segab müstiline mure: juba soojendusel tundsin, et vajan joogipausi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit Madridi turniiril.
Anett Kontaveit Madridi turniiril. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti esireketi Anett Kontaveidi (WTA 29.) teekond kõrgetasemelisel Madridi tenniseturniiril lõppes teises ringis, kus tuli kahes setis tunnistada Maria Sakkari kindlat paremust. Kreeklanna ei andnud ohje kordagi käest. 

Kontaveit alustas kohtumist korralikult, pääsedes 3:2 juhtima. Tõsi, teatud ohumärke oli õhus, näiteks lubas ta endale mitu lihtviga. Ülejäänud mäng kuuluski raudkindlalt Sakkarile. Järgnevast 11 geimist võitis Kontaveit vaid ühe – kaotades ühel perioodil koguni 15 punkti jutti –, mis tõi talle vaid tunni kestnud lahingus 3:6, 1:6 kaotuse. 

Sakkari tegi mõlemal pool väljakut hiilgava partii, eriti muljet avaldav oli tema palling. Kreeklanna võitis oma servil 39 punktist koguni 33. Nii esimesel kui ka teisel servil libises käest vaid kolm silma. Lisaks läks kirja üks topeltviga ja äss. 

Maria Sakkari.
Maria Sakkari. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

«Maria mängis väga hästi. Ta on üldse sel aastal hästi esinenud,» alustas Kontaveit pressikonverentsil vastase kiitusest, ent lisas: «Olen juba mõnda aega tundnud, et olen väga väsinud. Polnud jõudu ja jaksu, et endast maksimumi anda. Olen energiast tühi.»

25-aastane tennisist tunnistas, et ta ei tea, millest salapärane mure tuleneb. Nüüd sõidab ta Hispaaniast kodumaale ning läbib siin mõned uuringud. Teadmatus tekitab murelikkust.

«Tundsin tõesti, et mul pole vaimset ega füüsilist jõudu, mida olnuks täna võrdseks mänguks väga palju vaja läinud. See on frustreeriv ja väga raske,» jätkas Kontaveit. 

«Tegin täna pool tundi soojendust ja juba 20 minuti järel tundsin, et vajan joogipausi. Pole väga meeldiv, pea on justkui udu sees olnud. Loodetavasti saame probleemile jälile ja suudame sellest vabaneda.»

Tulenevalt koduste testide tulemustest selguvad ka Kontaveidi lähiaja plaanid. Peamiselt käib praegu töö maikuu viimastel päevadel algavate Prantsusmaa lahtiste suunas. Esialgu kuulub kalendrisse ka 10.–16. maini kestev Roma WTA 1000 turniir. 

«Rooma osas pean vaatama, kuidas end tunnen. Niisama ei taha turniiridel käia. Soovin võistelda, kui tunnen end hästi. Muidu pole mõtet,» rääkis Kontaveit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles