Viienda üleminuti viigivärav jätkas Cagliari päästeoperatsiooni, Inter lõpetas Juventuse valitsemise

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cagliari mängumehed viigiväravat tähistamas.
Cagliari mängumehed viigiväravat tähistamas. Foto: CIRO DE LUCA/Reuters

Ragnar Klavani koduklubi Cagliari teenis Itaalia kõrgliiga 34. voorus magusa viigipunkti Napoli vastu. Samal ajal loovutas Pergamo Atalanta punkte Sassuolo vastu ja see tähendas, et tänavu krooniti meistriks Milano Interi meeskond.

Neli vooru tagasi väljalangemistsoonis olnud Cagliari on viimastel nädalatel mängupilti oluliselt parandanud ning järjepanu lahkutud kohtumistest tähtsate punktidega. Edukas seeria jätkus ka Napoli vastu ja seda väga dramaatiliselt.

Koduväljakul mänginud Napoli läks kohtumist juba 13. minutil juhtima, kui täpne oli nende 22-aastane ründetäht Victor Osimhen. Järgmist väravat selles kohtumises tuli oodata enam kui 80 minutit. Olgugi, et mõlemad meeskonnad tekitasid ridamisi võimalusi, kuid realiseerimine jättis kõvasti soovida.

Cagliari sai ikkagi lõpuks oma tahtmise, kui kohtuniku antud kuuest oli käimas juba viies. Viigi suutis tabloole tuua keskpoolik Nahitan Nandez, kellele andis hea söödu Alfred Duncan.

Ragnar Klavan täna võimalust ei teeninud ning istus kogu kohtumise varumeestepingil.

1:1 viigiga lõppenud kohtumise järel tõusis Cagliari liigatabelis 16. kohale, olles kogunud kokku 32 punkti. Väljalangemistsoon ehk 18. koht jääb küll ainult ühe silma kaugusele, kuid vähemalt nüüd on neil otseste konkurentidega sama arv mänge peetud. Valusal moel punkte loovutanud Napoli hoiab 67 silmaga endiselt neljandat kohta, kuid ühe mängu vähem pidanud Juventust edestatakse ainult ühe punktiga.

Sama tulemuse mängisid välja ka omavahel Bergamo Atalanta ja Sassuolo, mis tähendas, et enam pole ühelgi meeskonnal võimalus väärata Milano Interi meistritiitlit. Viimati 2010. aastal Itaalia meistriks kroonitud Inter lõpetas sellega ka Juventuse üheksa aastat kestnud valitsemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles