KHLi siirduv Rooba: välismaalasi sinna pingile ei võeta

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Robert Rooba teeb karjääris suure sammu edasi.
Robert Rooba teeb karjääris suure sammu edasi. Foto: Jiri Halttunen / Jyväskylä JYP

Loode-Venemaal paikneva Tšerepovetsi linnaga ei pruugi paljudel eestlastel mingeid seoseid tekkida. Siinne spordisõber sügisest enam nende hulka kuuluma ei peaks, sest tuleval KHLi hooajal tõmbab sealse hokiklubi ehk Tšerepovetsi Severstali särgi selga Eesti koondise ründaja Robert Rooba.

«See on ühe suure unistuse täitumine,» ei hoidnud 27-aastane mängumees üleminekust kõneldes emotsioone vaka all. 2008. aastal hokikarjääri nimel isa Jüriga üle lahe Soome kolinud Roobal jäi põhjanaabrite juures tänavu selja taha karjääri parim hooaeg. Ta sahistas väravavõrku 30 korral, millega oli koduklubi Jyväskylä JYPi suurim väravakütt. Soome liigas tervikuna, mida hinnatakse maailmas tugevuselt kolmandaks-neljandaks, oli see paremuselt teine näitaja: enamaks oli võimeline vaid Pori Ässäti edurivimees Sebastian Wännström (33).

Kuna eestlase minek oli võimas, tegi JYP juba poole hooaja pealt talle uue lepingupakkumise, millega Rooba ka nõustus. Ent selles kontrahtis oli klausel, mis võimaldas uuel kosilasel ründaja kindla üleminekutasu eest priiks osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles