Eesti koondis lõpetas EM-valiksarja kaotusega Saksamaale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti rünnakutel oli suurim vastutus taas Karl Toomi õlul.
Eesti rünnakutel oli suurim vastutus taas Karl Toomi õlul. Foto: Marco Wolf via www.imago-images.de/imago images/wolf-sportfoto

Eesti käsipallikoondis lõpetas Euroopa meistrivõistluste valiksarja Stuttgardis. Viimases lahingus tuli tunnistada kaotuseta valiksarja läbinud Saksamaa 35:20 paremust.

Tänasele kohtumisele läks Eesti vastu seisus, kus edasipääsu võimaluse elus hoidmiseks tuli alistada seni võidult võidule jalutanud Saksamaa koondis. Arvestades, et koduväljakul suudeti sakslastega vähemalt esimesel poolajal võrdselt mängida, siis mingi võimalus ikkagi Eestile jäi.

Käsipalli tõelisesse eliiti kuuluv Saksamaa Eestile täna mingit võimalust ikkagi ei andnud. Taaskord lämmatava kaitse ja teravate vasturünnakutega tehti juba avapoolajal turvaline vahe sisse. Pikemale pausile mindi sakslaste 17:10 juhtimisel.

Kuigi Eesti proovis erinevate vahetuste ja strateegiatega mängu mingit muutust tuua, siis seda ikkagi teha ei õnnestunud. Tugevam võttis koduväljakul selgelt oma ning lõpetas valikseeria kaotusteta.

Eesti parimatena viskasid Karl Toom ja Karspar Lees 5 väravat, Dener Jaanimaa lisas 4 tabamust. Üleplatsimehena tõi Marcel Schiller kuus punkti.

EM-valiksarja 2. grupis teenis kindla esikoha Saksamaa, kes teenis kuuest mängust kuus võitu. Eesti lõpetas valiksarja neljanda kohaga, kogudes ühe võidu ja viis kaotust. Teise koha ja otsepääsme EMile teenis Austria, kes suutis täna tulemusega 27:23 seljatada Bosnia ja Hertsegoviina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles