Eesti kurlingunaiskond näitab ajaloolisel MMil suurtele hambaid

Postimees Sport
Copy
Eesti kurlingunaiskonna kapten Marie Turmann.
Eesti kurlingunaiskonna kapten Marie Turmann. Foto: Maailma Kurlingu Föderatsioon

Eesti kurlingunaiskond kapten Marie Turmanni juhtimisel on alustanud Kanadas toimunud MMi võitluslikult, kuid võiduarve on veel avamata.

Eesti naiskond osaleb MMil esimest korda. 30. aprillil alanud turniiril on tiimidel mängitud neli-kuus kohtumist. Ainsana on kaotuseta Venemaa ja Šveits, seisab pressiteates.

Eesti alustas 3:10 kaotusega Hiinale tulemusega. Järgmises mängus astus vastu valitsev olümpiavõitja Rootsi, kellega mängiti punkt-punktis kuni viimase vooruni. Enne viimast ringi oldi taga kõigest 4:5, kuid mäng kuulus lõpuks vastastele 7:4.

Senine kõige tasavägisem mäng peeti Tšehhiga, kus viimased panid oma napi 8:7 paremuse maksma viimase viskega. Venemaalt tuli vastu võtta 6:8 kaotus.

Võistkonna kapten Marie Turmann: «Kui välja jätta esimene mäng Hiina vastu, siis oleme oma vastastele andnud korralikud lahingud. Kogenumad on osanud mängulõpud enda kasuks pöörata. Kahju on loomulikult Tšehhi mängust. Oleme seda võistkonda varasemalt korduvalt võitnud, seekord oli kahjuks nende kord. Positiivset on nii mängust maailma edetabeli esimese Rootsi kui ka ühe MMi favoriidi Venemaa üle, kus suutsime mängus olla lõpuni. See annab jõudu järelejäänud üheksas mänguks.»

Eesti naiskond mängib koosseisus: kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Maailmameister selgub 9. mail.

Eesti naiskonna edasine ajakava MMil:

Eesti vs USA (3. mai)
Eesti vs Saksamaa (3. mai)
Eesti vs Korea (4. mai)
Eesti vs Itaalia (4. mai)
Eesti vs Kanada (5. mai)
Eesti vs Šotimaa (5. mai)
Eesti vs Taani (6. mai)
Eesti vs Jaapan (7. mai)
Eesti vs Šveits (mängu aeg teadmata)

World Curling TV Youtube'i kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 5. mail Kanada (kell 18) ja 8. mail Jaapani vastu (kell 23).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles