Adamo edastas viimaks veidi konkreetsema sõnumi Hyundai uue auto osas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vähemalt ametliku info kohaselt on Hyundai autoralli tiim uue hübriidmasina arendusega konkurentidest maas. Tiimipealik Andrea Adamo edastas aga nüüd positiivseid uudiseid. 

Aprilli alguses saabus ametlik teade, et kogu praegune kolmik: Toyota, M-Sport ja Hyundai jätkab WRC-sarjas 2024. aastani, jäädes paati ka hübriidajastu tulekuga. Neist viimase kohal püsis pikalt küsimärk, sest peakontorist tuli oodata rohelist tuld. Kuigi lõpuks see saadi, olid teised juba arendustööga alustanud. 

«0,1,» kõlas Adamo vastus paar nädalat tagasi Postimehe esitatud küsimusele: kui kaugel on hübriidautoga jõutud? 

Nii M-Sport kui ka Toyota on juba uut masinat reaalselt teedel katsetanud. Hyundai osas püsis pikalt vaikus, kuid nüüd avaldas tiimipealik lootust, et nemadki võivad õige pea korraliku katsetamisega alustada. 

«Tegeleme praegu arendamisega. Ma ei tea, millal täpselt saame autot praktikas kasutada, aga loodetavasti varsti. Mõistet «varsti» võivad inimesed erinevalt tõlgendada. Aga loodetavasti juhtub see juunikuu jooksul,» ütles Adamo DirtFishile. 

Aeg surub üsna korralikult takka, sest 1. juulil kukub homologatsiooni tähtaeg. Pärast seda pole võimalik enam auto mootori juures suuremaid muutusi teha. 

«Vaatame, mis saab. Minu inimesed töötavad jõuallika kallal,» ütles Adamo rahulikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles