Koondise liidriks tõusnud pallur liitub maailma tugevaima liiga klubiga

Postimees Sport
Copy
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat.
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat. Foto: Karli Saul (Eesti käsipalli liit)

Äsja lõppenud käsipalli EM-valiksarjas Eesti koondise rünnakuid vedanud Karl Toom sõlmis lepingu Saksamaa kõrgliigaklubi Coburg HSC 2000ga. 

Baierimaal paiknev klubi mängib hetkel Bundesligas, kuid asetseb tabeli viimasel ehk 20. astmel. Koroonaviirusepuhangu tõttu on Coburg küll pidanud teistest meeskondadest vähem kohtumisi, ent püsimajäämiseks vajalikust 16. kohast lahutab Toomi tulevast koduklubi siiski üheksa punkti, seisab pressiteates. 

«HK Varbergiga langesime kahjuks Rootsi kõrgliigast välja ja minu kaheaastases lepingus oli sellekohane punkt. Pakkumisi hakkas kiirelt sadama, minust oli huvitatud mitu Rootsi klubi, üks Hispaania meeskond ja lisaks Coburgile veel paar Saksamaa tiimi. Otsus langes Coburgi kasuks, sest seal on väga korralik struktuur ja tase,» selgitas Toom.

Noore klubi asutamisaasta loeb nimest välja. Esimeste hooaegadega töötati end madalamatest sarjadest kiirelt üles, 2. Bundesligasse jõuti juba 2007. aastal. Vahepeal langeti samm alla, ent hooajal 2016/17 mängiti esmakordselt hooaeg ka kõrgeimas sarjas.

Uuesti tõusti Bundesligasse mullu, kui koroonaviiruse tõttu poolelijäänud hooajal lõpetati 2. Bundesliga esikohal. Tänavu alustati kümne kaotusega, aga siis hakkas kogunema ka punkte. Hetkel ollakse küll viimased, ent seda eespoololijatest mitme vähempeetud mängu juures. Coburgi peatreener on 42-aastane endine Tšehhi tipp-pallur Alois Mraz.

«Saksamaa kasuks otsustamine oli lihtne. Olen seal mänginud, keel on suus, tegemist maailma tugevaima liigaga ja isegi kui välja langeme, on suur võimalus tagasi tõusta. Peatreener Mraz on ise endine vasaksisemine, seega loodan ka individuaalselt areneda,» tõdes Saksamaal varem TV 1893 Neuhauseni ja TV Emsdetteni särki kandnud Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles