Rosbergi targutamine ajas Verstappeni närvi: sa ei pea seda mulle ütlema

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: HOCH ZWEI/Pool/XPB Images/HOCH ZWEI/Pool/XPB Images

Kõik märgid näitavad, et sel hooajal jagavad omavahel F1 tiitli Lewis Hamilton (Mercedes) ja Max Verstappen (Red Bull). Viimati suutis Hamiltoni troonilt lükata Nico Rosberg, kes saatis Portugali etapi järel Verstappenile ka sõnumi.

2016. aastal Mercedese roolis vormel 1 maailmameistriks kroonitud Rosberg lõpetas ühes MM-tiitliga ka karjääri. Hamiltoni alistamine võttis tal aega kolm aastat, sest 2014. ja 2015. aastal lõpetas ta briti järel teisena.

Pärast Rosbergi taandumist pole keegi suutnud Hamiltoni tiitlivõite väärata. Tänavu võib minna teisiti, sest Red Bull on ehitanud Mercedesega sammu pidava auto ning Verstappeni näol on neil kiire ja kogenud sõitja.

Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: Dppi/Antonin Vincent/ZUMAPRESS.com/

Hooaja kolmandal etapil Portugalis tegi Hamilton aga suurepärase esituse, mille peale andis Sky Sportsis eksperdina töötav Rosberg Verstappenile ühe soovituse. «Lewis oli fenomenaalne. Olen veidi üllatunud, sest Max Verstappenil on aeg üles ärgata ning näha, kui hea sõitja Lewis on,» lausus sakslane.

«Max peab võitmiseks andma endast kõik. Praegu on seis 2:1 Lewise kasuks,» lisas Rosberg, tuletades meelde MM-sarja üldseisu. Kolme etapi järel on Hamiltonil koos 69 ning Verstappenil 61 punkti.

Verstappenile 2016. aasta maailmameistri sõnavõtt ei meeldinud. «Mulle ei ole vaja, et Nico ütleks mulle, kui hea Lewis on. Tean seda isegi piisavalt hästi. Kui ta nii hea ei oleks, poleks tal ka nii palju MM-tiitleid,» põrutas ta vastu.

Enda ja Hamiltoni vahelisest vastaseisust rääkides tõi Verstappen välja, et naudib seitsmekordse maailmameistriga mees-mehe vastu võitlust. «See on olnud suurepärane. Eriti nendes olukordades, mis muutuvad ekstreemseks, aga sa saad ikkagi üksteist usaldada,» sõnas Verstappen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles