Vanameister Toobal vigastusest: lükkan hüppamist võimalikult kaua edasi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kert Toobal
Kert Toobal Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond alustas eile Tartus ettevalmistust tänavuseks koondisesuveks, mille esimeseks tipuks on Euroopa Kuldliiga ning tõeliseks kulminatsiooniks sügisene, Tallinnas toimuv EM-finaalturniir.

Suve esimeses pooles on peatreener Cédric Énardil ametlikult kasutada küll 22 meest, kuid reaalsuses võib see arv osutuda veidi väiksemaks. Nimelt kimutavad erinevad hädad Kert Toobalit (säär), Robert Tähte (kõht), Hindrek Pulka (õlg) ja Albert Hurta (selg). Kui viimased kaks mees on pigem kolme nädala pärast löögihoos, siis kahe esimese puhul on asjalood veel lahtised. 

41-aastane Toobal vigastas aprilli keskel toimunud Balti liiga finaalturniiril säärt ning pole sellest jätkuvalt taastunud. Koondiselaagris oli vanameister sellegipoolest kohal. «Mina võtan asja nii, et tulen kohale, üritan ja eks siis vaatame, mis saab,» oli ta endale omaselt optimistlik.

Albert Hurda ja Kert Toobali vigastused: 

Toobal arvas kohe pärast trauma ilmnemist, et tegemist on väiksemat sorti rebendiga ning seda hilisemad uuringud ka kinnitasid. «Ultraheliga see kohe ei paistnud, sest oli sellise koha peal, aga kümme päeva pärast vigastust käisin MRTs (magnetresonantsuuring - toim) ja sealt oli näha, et mingid kõrvalekalded olid,» selgitas sidemängija, kes tegi eile küll sörksammul toimunud soojenduse kaasa, kuid päris kuuikutrennides veel aktiivselt ei osalenud. 

«Hüpanud ma veel pole: lükkan seda võimalikult kaua edasi. Alguses üritan jalad maas ja kuidagi niimoodi,» jätkas täna veel korra arstiga konsulteerinud Toobal. Millal sidemängija uuesti 100-protsendiliselt mängukonditsiooni saab ning kas ta üldse Kuldliiga mängudes kaasa lööb, keegi veel öelda ei oska. «Eks see ole selline vigastus, et väga midagi teha pole. Tuleb anda aega ja talitada enesetunde järgi,» sõnas tõstemeister lõpetuseks.

Kuldliiga mängude osas ripub küsimärk ka Robert Tähe kohal, kel tekkis hooaja jooksul kahel puhul kõhulihasesse rebend. Nurgaründaja ise oleks valmis koondist nendes kohtumistes aitama, kuid kogu treeneritepersonal hoiab koondise üht põhipommitajat nii kaua tagasi, kui vähegi võimalik. 

Cédric Énard.
Cédric Énard. Foto: Margus Ansu

«Robi osas, ma ei taha teda tagant kiirustada, sest kaks vigastust järjest... okei, tegemist polnud päris sama kohaga, aga ikkagi. Ma ei taha riskida, sest kui tuleks ka kolmas järjest, siis see võib sügist EMi silmas pidades ohtlikuks minna,» sõnas peatreener Énard, kuid lisas, et arstide rohelise tule korral ta hoolealust jõuga pingil ei hoia.

Eesti võrkpallikoondisel on nüüd kolm nädalat aega atra seada, seejärel peetakse kolm sõprusmängu Avo Keele juhendatava Lätiga. Euroopa Kuldliigale puhutakse hääled sisse 28. mail, kui Tartus peetakse esimene alagrupiturniir. Eestiga koos kuuluvad A-alagruppi veel Läti, Hispaania ja Belgia. 

Teine alagrupiturniir toimub 4.–6. juunini Lätis, kvarteti parim (v.a. Belgia) pääseb juuni keskel Belgias toimuvale finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles