Llull üritas meeleheitlikult Reali sangariks kehastuda, kuid tulutult

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sergio Llulli reaktsioon pärast järjekordset möödaviset.
Sergio Llulli reaktsioon pärast järjekordset möödaviset. Foto: TOLGA BOZOGLU/EPA/SCANPIX

Korvpalli Euroliigas on teisipäev tõeline elu-ja-surma-duellide päev. Esimeses põnevuslahingus alistas Istanbuli Anadolu Efes 88:83 Madridi Reali ja sammus finaalturniirile. 

Real võitis avaveerandi 21:18 ning poolajaks olid nende edunumbrid juba 41:36. Teisel poolajal haaras juhtohjad endale Efes, kes läks viimasele veerandajale vastu omakorda 60:57 eduseisus. 

Lõpp läks aga tõeliselt nugadele: poolteist minutit enne kohtumise lõppu vaatas tabloolt vastu 80:80 viigiseis. Seejärel üritas Reali poolt mängu ära otsustada nende tagamees Sergio Llull, kelle vise aga ei tabanud.

Mängu saatuse otsustas lõpuks Krunoslav Simon, kes saatis 39 sekundit enne lõppu kaheksalt meetrilt teele hullu kaugviske, mis tabas. 

Real otsis seejärel vastust taas läbi Llulli, kuid hispaanlase kolmene ei tabanud. Seejärel suurendas Chris Singleton kodumeeskonna eduseisu juba 85:80 peale. Llull sai Reali poolelt ka kolmandat korda proovida, kuid jällegi tulutult. 

Taas järgnesid vabavisked Efesile ning Bryant Dunston tegi seisuks 86:80. Alles siis õnnestus Llullil omakorda pall korvi saada, kuid kaks sekundit enne mängu lõppu tabanud kaugvise Reali enam ei päästnud. Kohtumise lõppseisu 88:83 vormistas vabaviskejoonelt Vasilije Micic.

Võitjate parimana tõi Singleton lõpuks 26 punkti, Micic toetas teda 18 ja Simon 17 punktiga. Kaotajate tulemuslikuim oli Nicolas Laprovittola 17 punktiga, Lulli arvele kogunes lõpuks 10 punkti (kolmesed 2/9). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles