Manchester City jõudis viimaks kauaihaldatud Meistrite liiga finaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Riyad Mahrez vahetult pärast palli PSG võrku saatmist.
Riyad Mahrez vahetult pärast palli PSG võrku saatmist. Foto: Martin Rickett/AP/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas sai selgeks esimene finalist: Manchester City alistas poolfinaali korduskohtumises Pariisi Saint-Germaini 2:0 ja sammus kahe mängu kokkuvõttes 4:1 võiduga finaali. 

City avamängu 2:1 eduseis tundus juba 7. minutil prügikasti lendavat, kui näis, et Oleksandr Zinchenko mängis oma karistusalas palli käega. Peakohtunik Björn Kupers osutaski penaltipunktile, kuid läks seejärel asja üle kontrollima videokordusest. Kaadrite kerimise järgselt arbiiteri meel aga muutus, ning 11 meetri karistuslöök läks tühistamisele. 

City fännid hingasid kergendatult. Paar minutit hiljem oli see kõik aga ajalugu ning helesiniste poolehoidjad said rõõmustada värava üle. Kõik sai alguse väravavaht Edersoni oivalisest pikast pallist, millega ta leidis vasakult äärelt üles Zinchenko. Kuigi sellele vahetult järgnenud rünnaku- ja löögiüritus sumbus PSG kaitsjatesse, põrkas pall seejärel poolõnnelikult ette Riyad Mahrezile, kes nahkkera 11. minutil ikkagi võrku saatis.

Seejärel asus PSG meeleheitlikult vastuväravat otsima, kuid City kaitseliini lahti muukimine osutus keeruliseks ülesandeks. Üritusi küll oli, kuid liiga lubavaid mitte. 

City istus aga kannatlikult kaitses ning ootas oma võimalust, mis 63. minutil taas tekkis. De Bruyne ja Phil Foden viisid helesinised kiiresti kontrasse ning mängisid paari meetri pealt löögile Mahrezi, kel tuli mänguvahend sisuliselt tühja lükata.

Lõplikult kustutas PSG oma šansid ise viis minutit hiljem, kui Angel Di Maria otsustas pärast Fernandinhoga riidu minemist brasiillasele tahtlikult jala peale astuda. Peakohtunik Kuipersil ei jäänud see märkamata ning nõnda argentiinlane ka punast kaarti nägi.

Järgneva paari minuti jooksul tundus, et kohtumise lõpp võib kiskuda erakordselt inetuks, kuid õnneks nõnda siiski ei läinud ja lõpuvile kõlades löödi siiski sõbralikult patsu. 

City finaalvastane selgub juba kolmapäeval, kui teises poolfinaalis lähevad vastamisi Madridi Real ja Londoni Chelsea. Nädal tagasi toimunud avamäng lõppes 1:1 viigiga, kuid tänu võõrsil löödud väravale on kerge edu inglastel. 

City senised euroseiklused

Manchester City jalgpalliklubi on oma 141-aastase ajaloo jooksul nautinud nii tõuse kui ka mõõnu. Esimene suurem tiitel võideti klubile juba 1904. aastal, kui triumfeeriti FA karikasarjas, Inglismaa meistriks krooniti nad esmakordselt 1937. aastal kevadel. 

Hiljem on klubi auhinnakappi täienenud veel mitmete trofeedega, millest suurem osa on tulnud pärast 2008. aastat, mil võistkond läks Katari rahašeikide omandusse.

Kui Inglismaal tõid klubisse pumbatud naftakupüürid tulemuse võrdlemisi kiiresti - FA karikas 2011. aastal ja meistritiitel 2012. aastal - siis Meistrite liigas on siiani jäädud pika ninaga. 

Manchester City hooajad Meistrite liigas pärast 2008. aastat:

2011-12 | A-alagrupis jäädi Müncheni Bayerni ja Napoli järel kolmandaks

2012-13 | C-alagrupis jäädi Dortmundi Borussia, Madridi Reali ja Ajaxi järel neljandaks

2013-14 | Kaheksandikfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Barcelonale 1:4

2014-15 | Kaheksandikfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Barcelonale 1:3

2015-16 | Poolfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Madridi Realile 0:1

2016-17 | Kaheksandikfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Monacole 6:6 (võõrsil väravad)

2017-18 | Veerandfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Liverpoolile 1:5

2018-19 | Veerandfinaalis kaotati kahe mängu kokkuvõttes Tottenham Hotspurile 4:4 (võõrsil väravad)

2019-20 | Veerandfinaalis kaotati Lyonile 1:3

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles