Üllatusi ei sündinud, Euroliigas pääsesid soosikud Final Fouri

Toimetas Ville Arike
Copy
Väga kasulikult tegutsenud vanameister Pau Gasol paneb kulbi Billy Baroni viskele.
Väga kasulikult tegutsenud vanameister Pau Gasol paneb kulbi Billy Baroni viskele. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliigas jäi ajalugu tegemata, ükski võõrsil mänginud meeskond ei suutnud otsustavas, viiendas kohtumises täna võõrustajaid üle mängida. Final Fouri pääsesid lisaks Moskva CSKA-le ja Istanbuli Anadolu Efesele ka FC Barcelona ja Milano Armani. 

Viimase, kaheksandana play-offi pääsenud Peterburi Zenit oli põhiturniiri võitja Barcelonaga seni heidelnud nagu võrdne võrdsega ning eelmises, neljandas kohtumises selgelt domineerinud. Nüüd näitas Barca, et üks käik hoiti varuks ning näidati meistriväärilist mängu.

Zenidi hapnikukraanid keerati lootusetult kinni. Avaveerand võideti 23:14, poolajaks juhiti 43:30 ning kaks minutit enne kolmanda veerandi lõppu juba 57:34. Selleks hetkeks oli Zenit mängust tabanud 46 viskest kõigest 12 ehk vaevalt veerandi teele saadetud pallidest. Mäng oli tehtud, lõpuks võideti 79:53.

Barcelonal esines allpool igasugust arvestust superstaar Nikola Mirotic, aga seda polnud üldse tunda, sest kõik ülejäänud mehed tegid oma töö ära. Vanameister Pau Gasol panustas 17 minutiga 7 punkti, 3 lauapalli, 3 vaheltlõiget ja 4 kulpi, turvates hiilgavalt korvialust.

Võitjatest jõudsid kahekohalise arvu punktideni Cory Higgins (15), Nick Calathes (12), Brandon Davies ja Kyle Kuric (mõl 11). Zenidile tõi Alex Poythress 11 punkti, Kevin Pangos kogus sel korral 7 punkti ja 10 korvisöötu.

Armani valitses kodus Müncheni Bayerni vastu tervet mängu, juhtides enne viimast veerandaega 72:58 ja veel 1.18 enne lõppu 34 punkti visanud Shavon Shieldsi kolmese järel 91:79. Minut hiljem oli skoor ühtäkki 91:89 ja Shieldsi ründevea järel sai Bayern viigi- või võiduvõimaluse. Wade Baldwin kaotas siiski omakorda palli ja võimsale lõpuspurdile jäi rasvane täpp peale panemata.

Mängust 12 viskest 9 (sh kolmesed 6/5) ja 12 vabaviskest 11 tabanud Shieldsi toetasid Malcolm Delaney 16 ja Kyle Hines 12 punktiga. Bayerni suuremad korvikütid olid Jalen Reynolds (19), Baldwin (17) ja JaJuan Johnson (14).

Final Four peetakse mai lõpus Kölnis. Poolfinaalis kohtuvad Barcelona - Armani ja CSKA - Efes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles