Kuidas päästa murdmaasuusatamist? «Kaotame ära rahvuskoondised!»

Christopher Krutto
Copy
Murdmaasuusatamise populaarsus on langemas. Ühe päästemeetodina on toodud välja, et kaotataks rahvuskoondised ja nende asemele tuleksid sponsoreeritud tiimid.
Murdmaasuusatamise populaarsus on langemas. Ühe päästemeetodina on toodud välja, et kaotataks rahvuskoondised ja nende asemele tuleksid sponsoreeritud tiimid. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

Viimasel ajal on kerkinud õhku debatt selle üle, kuidas päästa murdmaasuusatamist. Nüüd on Norras välja tuldud revolutsioonilise ideega.

 

Nimelt käis tanklaketi Uno X tegevjuht Vegar Kulset välja idee, et rahvuskoondiste asemel võistleksid sponsorite poolt rahastatud tiimid nagu rattaspordis. Ta usub, et nii oleks väiksematest riikidest pärit sportlastel parem võimalus areneda ja nii suurendada erinevates riikides huvi ala vastu.

«Väiksemast riigist pärit suusatajal on palju paremad võimalused arenguks kui praegu ja tekitada nii huvi oma koduriigis,» kirjutas ta Adressavisenis avaldatud kolumnis.

Ta täpsustas VG-le antud intervjuus, et rattaspordi puhul on tegu palju suurema spordialaga. «Murdmaasuusatajate kõige edukam võistlus on Tour de Ski, mis on inspireeritud rattasõidust. Ma usun, et on mitmeid asju, mida saaks rattaspordist suusatamisesse üle kanda. Kusjuures, kuni 1962. aastani sõitsid Tour de France'il rahvuskoondised,» rääkis Kulset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles