Leekides vormelist välja hüpanud Grosjean naaseb F1-masina rooli

Christopher Krutto
Copy
Romain Grosjeani leekides vormel.
Romain Grosjeani leekides vormel. Foto: XXSTRINGERXX xxxxx/Pool via REUTERS/Scanpix

Möödunud aasta novembris toimund Bahreini GP-l tegi prantslane Romain Grosjean karmi avarii, mille järel tema vormel murdus pooleks ja süttis põlema. Kuigi sellega sai läbi tema F1-karjäär, siis nüüd naaseb ta taas vormeli rooli.

Nimelt andis Mercedese vormel 1 meeskond teada, et Grosjean saab võimaluse Prantsuse GP-eel istuda nende eelmise hooaja masina W10 rooli ja teha sellega mõned ringid enne võistluse algust. Kaks päeva hiljem saab ta Paul Ricardi ringrajal teha täispika testipäeva.

«Ma olen väga elevil, et saan F1-masina rooli uuesti istuda. See saab olema eriline hetk minu jaoks ja sõita MM-tiitli võitnud Mercedesega on unikaalne kogemus. Olen Mercedese vormelitiimile ja Totole (Mercedese vormeltiimi pealik Toto Wolff - toim.) väga tänulik,» ütles Grosjean.

Wolff tunnistas, et soovis anda Grosjeanile võimaluse lõpetada oma vormelisõitja karjäär sobival viisil. «Idee sündis siis, kui nägin, et Romaini karjäär F1-s saab läbi ja ma ei tahtnud, et see õnnetus oleks tema viimane hetk vormelis,» sõnas tiimipealik.

Prantsusmaa GP sõidetakse 27. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles