Jasikevicius saab ka suurklubis hakkama. Kui selg vastu seina, näitas Barcelona väge

Ville Arike
, reporter
Copy
Barcelona peatreeneril Šarunas Jasikeviciusel pole vahet, kellele ta emotsionaalselt juhtnööre jagab, olgu selleks kasvõi kahekordne NBA meister, 40-aastane Pau Gasol.
Barcelona peatreeneril Šarunas Jasikeviciusel pole vahet, kellele ta emotsionaalselt juhtnööre jagab, olgu selleks kasvõi kahekordne NBA meister, 40-aastane Pau Gasol. Foto: David Ramirez/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Varasematel aastatel Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna paljudes mängudes vägevate võitudeni ja korra ka Euroliiga Final Fouri tüürinud Šarunas Jasikevicius juhendab nüüd FC Barcelonat, kuhu on mängijad kokku ostetud Euroliiga võitmiseks. Veerandfinaalseeriate järel saabki Barcat pidada peamiseks soosikuks.

Mõnigi vaatleja on olnud Jasikeviciuse suhtes skeptiline. Üks asi on juhendada Euroliiga mõttes tagasihoidliku eelarvega Žalgirist, teine asi aga tiimi, kes Vanas Maailmas ei tohi kellelegi alla jääda. 2019. aastal meelitati kodumaale tagasi viis aastat NBAs mänginud Nikola Mirotic, kellest sai Euroopa kõrgepalgalisim korvpallur. Ning tema kõrval on sisuliselt kõik teisedki mehed staarid.

Ent ometi oli veerandfinaalis pärast nelja mängu Barcelona ja Peterburi Zenidi matši seis viigis 2:2 ja suurklubil selg vastu seina, sest järgmine kaotus tähendanuks juba eurohooaja lõppemist. Zenit mängib seejuures alles teist hooaega Euroliigas ning jõudis esimest korda play-offi. Veel eelmisel hooajal kaotas Zenit VTB Ühisliigas mõlemad mängud BC Kalev/Cramole…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles