Kalev/Cramo liider tegi ajaloolise Ühisliiga hooaja: ma poleks seda tiimi abita suutnud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Marcus Keene.
Marcus Keene. Foto: Hendrik Osula

Juba poolteist nädalat tagasi oli selge, et korvpalli VTB Ühisliiga põhiturniiri suurimaks korvikütiks jääb Kalev/Cramo mängujuht Marcus Keene. Nüüd kinnitati ameeriklane ka ametlikult skoorikuningaks.

25-aastane rünnakuliider kogus 22 mänguga 440 punkti ehk keskmiselt täpselt 20. Tema lähim jälitaja oli ekskalevlane, praegu Zielona Goras mängiv Rolands Freimanis. Lätlase arvele jäi keskmiselt 18,57 silma. 

Ühisliiga kodulehe andmetel tegi Keene tiimi ajalugu, sest varem pole ükski Kalev/Cramo mängija hooaja lõikes 20 punkti kokku saanud. Lisaks pole ükski Eesti klubi pallur skoorikuninga tiitlit teeninud. 

«Ma poleks seda auhinda tiimi abita võitnud. Kaaslased ja treenerid teevad minust mängija, kes praegu olen. Nad teavad, et olen talendikas skoorija, mul lastakse luua võimalusi nii endale kui ka teistele,» kommenteeris Keene lühidalt. 

Kalev/Cramo lõpetas hooaja 9 võidu ja 15 kaotusega, mis andis 10. koha. Tegelikult ei jäänud play-off sugugi kaugele, sest Permi Parma teenis vaid ühe võidu enam. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles