Johannes Thingnes Bø teatas, millal ta karjääri lõpetab

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Johannes Thingnes Bø.
Johannes Thingnes Bø. Foto: ANDERS WIKLUND/TT/via REUTERS/Scanpix

Läbi aegade üks edukamaid meeslaskesuusatajaid Johannes Thingnes Bø sõlmis uue tulusa sponsorlepingu, mille lõppedes ta püssi varna riputab. 

16. mail 28. sünnipäeva tähistav norralane lõi viieks aastaks käed koduse kütuseketi Uno-X Energi ASiga. Portaali VG andmetel toob värske diil Bøle igal hooajal sisse 5 miljonit krooni ehk 500 000 eurot. 

«Suurepärane leping, mis aitab mul kõvasti edasi töötada ja laskesuusatajana areneda. Mul on aastate jooksul olnud palju häid toetajaid, aga nemad aitavad eriti heldelt. Olen väga motiveeritud ja loodan jõuda uutesse kõrgustesse,» ütles 12-kordne maailmameister.

Ühtlasi sätibki Bø edasist karjääri vastavalt uuele peasponsorile. Biatleedi sõnutsi kavatseb ta veel võistelda viis aastat. Plaan on pärast 2026. aastal Milanos ja Cortina d'Ampezzost toimuvaid taliolümpiamänge tippspordist taanduda. 

«2026. aasta olümpiaga lõpetan. Pärast seda on täiesti loomulik, et taandun,» märkis Bø.

Lisaks 12 MM-kullale leiab tema auhinnakapist üheksa hõbedat ja kolm pronksi. Olümpial on Bø triumfeerinud seni korra. MK-sarjas on norralane tipus lõpetanud kolmel puhul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles