Gruusia korvpallitäht peeti eurosarja finaalturniiri eel Venemaa lennujaamas kinni

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Giorgi Shermadini (palliga) Hispaania liiga mängus.
Giorgi Shermadini (palliga) Hispaania liiga mängus. Foto: Irina R. Hipolito/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Sel nädalal peetakse Nižni Novgorodis korvpalli Meistrite liiga kaheksa meeskonna finaalturniir. Venemaale saabunud Tenerife tiimi tabas halb üllatus. 

Sündmused hakkasid hargnema esmaspäeval pärast lennuki maandumist. Hispaania klubi keskmängija, grusiin Giorgi Shermadini peeti kinni ning eraldati võistkonnast. Kogenud keskmängija pidi veetma öö lennujaamas, kuniks ta päev hiljem riiki lubati. 

Mis juhtus? Väidetavalt tekkisid probleemid viisaga. Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) oli Tenerifele andnud info, et Gruusiast pärit inimestele pole eriluba vaja, ent lennujaamas seda ikkagi nõuti. Protsessi pikendas tõik, et esmaspäev oli sealmail ametlik riigipüha. 

«Ootamatu tagasilöök tähendab, et Shermadini ei saanud pärast reisi puhata korralikes tingimustes ning ta jäi eemale tiimi tegevustest väga tähtsa mängu eel. Siiski usub klubi, et vahejuhtum ei mõjuta mängija ega võistkonna esitust,» seisis Tenerife avalduses. 

32-aastane tsenter liitus meeskonnaga eile pärastlõunal hotellis. Muide, Shermadini on kogu liiga üks paremaid mängijaid, olles üks kandidaate kogu hooaja parima mängija tiitlile. Tiimi tugevas hooajas on tema esitused üks edu alustest. 

Veidi pakub leevendust tõik, et Tenerife peab oma veerandfinaalmängu Strasbourg'iga homme. Täna alustavad kodupubliku tuge nautiv Nižni Novgorod ja Zaragosa, päeva lõpetavad Nymburk ja Karsiyaka. Viimase paari moodustavad Holon ja Burgos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles